zbyszek190 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 witam mam dwa pytania pierwsze to z czego pasuje chlodnica do 1.8t .i drugi czy jest jakis napinacz paska z pompy wody do spomaganiabo 4 miesiace temu robiłem rozrzad nowa pompa wody nowy pasek i jak zakrecilem byl w miare dobrze napiety noi ostatnio sprawdzalem i troche sie poluznil czy jest jakis napinacz albo jak napiac
Grztom Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Nie ma napinacza do paska pompy wspomagania z tego co mi sie wydaje.
sawul Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Nie ma na pewno napinacza ale jest sposób poluzować około 6 śrub od podstawy[ która jest przykręcana do bloku ]alternatora i pompy wspomagania całość wtedy przesuniesz o kilka mm co wystarczy do napięcia paska .
zbyszek190 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2014 a moze kupic minimlanie krótszy pasek albo jak rozbiore przod to moze jakimi blaszkami uda sie troszke go naciagnac
Labiel Opublikowano 8 Grudnia 2014 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Jak rozkręcasz koło pasowe (już teraz nie pamiętam czy przy pompie wody czy przy pompie wspomagania) to ono rozpada się na dwa elementy. Między nimi są takie blaski dystansujące. Jak wyjmiesz jedną to po skręceniu koło pasowe będzie miało minimalnie większy obwód. W ten sposób można również naciągać pasek klinowy.
sawul Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Przerabiałem to w AJL i AEB i nie było żadnych blaszek do regulacji trzeba było manewrować podstawą.Zbyszku z tym paskiem mniejszym to ja bym odpuścił. Edytowane 9 Grudnia 2014 przez sawul
zbyszek190 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2014 A powiedz mi czego sie poluznil skoro nowy pasek nowa pompa
sawul Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 W AJL u kolegi też tak było po zmianie paska i pompy no i podstawą trzeba manewrowac żeby napiąć.
Rekomendowane odpowiedzi