Daniel131 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Witajcie Ostatnio zmieniłem zaworek n75 w swoim AEB ponieważ w ogóle nie reagował na podanie napięcia. Kupiłem używany. Po podaniu napięcia na krótko reaguje. Sprawdzając organoleptycznie (dmuchając ustami w kanały) podczas podania napięcia zawór łączy wszystkie kanały więc działa prawidłowo. jednak mam pewne zastrzeżenia. Dmuchając ustami w odpowiedni kanał bez podania napięcia zaworek powinien być szczelny, jednak czuję, że ciśnienie ucieka delikatnie. Czy może mieć to wpływ na ogólne działanie układu doładowania? Sprawdzając manometrem doładowanie wygląda to u mnie tak, że od 2tys obr do ~3tys obr mam ciśnienie 0,5-0,6 bara po czym spada do 0.4 i wraca na 0,6 w okolicach 4,2tys obr i trzyma tak do 6tys obr. Czy to jest zdrowy objaw seryjnego AEB 150km? edit: Dodam, że pojawia mi się błąd składu mieszanki. Bez względu czy to na lpg czy na benzynie. na uruchomionym silniku po skasowaniu błędu od razu pojawia się ten błąd. Edytowane 7 Grudnia 2014 przez Daniel131
Rekomendowane odpowiedzi