Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kluczyk Scyzoryk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

chciałbym się dowiedzieć czy w moim audi A4 B5 po lifcie mógłbym założyć, kluczyk scyzoryk, bez większych kombinacji typu przekładanie wkładek, immobilizera, elektryki, ponieważ posiadam zwykły kluczyk z pilotem

Opublikowano

bez wiekszej kombinacji sie nie obejdzie jesli masz imo

Opublikowano

Możesz, jeżeli kupisz pompkę centralnego lub taką posiadasz, która odbiera fale radiowe :) Przekładasz transponder, docinasz grot, kodujesz kluczyk i gotowe :)

Edytowane przez BF10

Opublikowano
  • Autor

z tą pompką to rozumiem że chodzi o pneumat ? a co do immo, to raczej jest tak bynajmniej mi się wydaje ;)

Opublikowano

chodzi o taką, która odbiera fale radiowe :) np 8D0 862 257 E :) spis pompek do A4 B5 masz na stronie: http://digakom.com/katalog.php?TYP_SORT=A&KAT_SORT=A4 :) i jest tam też które odbierają fale radiowe a które nie :)

Edytowane przez BF10

Opublikowano
  • Autor

czyli po prostu sprawdzić, jaki model tej pompki porównać na stronie tej co mi podesłałeś i mogę działać ? :) a jeszcze jedno, w którym miejscu jest tak owa pompka ? ;)

Opublikowano

porównaj jaką masz i czy Twoja obsługuje fale radiowe, jeśli nie kup taką która obsługuje, dorób kluczyk scyzoryk i działa :) pompka znajduje się w bagażniku przy prawym kole, jak masz nadkole, pod tapicerką :D

Edytowane przez BF10

Opublikowano
  • Autor

co do położenia pompki znalazłem, nie wiem czy to akurat tam ale piszą że to prawe nadkole w bagażniku ;)

dobra dzięki, jutro ogarnę co i jak i napiszę :) dzięki bardzo za info :)

Opublikowano

nie ma za co :D czekam na info :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

cześć, sorki że tak długo, ale nie miałem czasu, więc znalazłem go trochę w ten weekend i zajrzałem co się tam kryje, no i znalazłem coś takiego, czy to jest to o czym mówimy ? http://www58.zippyshare.com/v/44186037/file.html

Opublikowano

tak to jest pompka :) ta nie obsługuje pilota :) musisz założyć taką która obsługuję, najlepiej kupić razem ze scyzorykiem i anteną do centrala :)

Edytowane przez BF10

Opublikowano
  • Autor

dobra, to już wiem bo sprawdziłem, ale jest taki mankament, a mianowicie że ja mam pilot który działa, i dziwi mnie to na jakiej on zasadzie działa, wiem że to nie jest oryginalny pilot, ale żadnej innej centralki nie znalazłem do niego któregoś dnia wrzucę demonstrację tego o to urządzenia ;)

Opublikowano

Pokaż to urządzenie :) Nie wiem dokładnie o co chodzi :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

witam witam,

sorki że tak długo ale wiele różnych czynników się złożyło na to ;), a więc sprawa wygląda tak, tutaj zdjęcie:
http://www22.zippyshare.com/v/qcT1Gy4f/file.html

a zestaw jest taki, kluczy + pilot (prawdopodobnie nie oryginalny) i tak to właśnie działa, a zgodnie z pompką do centrala nie powinno mieć to miejsca, tak mi się wydaję ;)

Opublikowano

ktoś dołożył zapewne nie ori centralny :D Twoja pompka nie obsługiwała pilota, więc włożyli centralkę + moduł dzięki któremu Twoje auto zamyka się na pilota :) tak mi się przynajmniej wydaję :D

Opublikowano
  • Autor

też mi się tak wydaje, ale nigdzie, a nigdzie tego znaleźć nie mogę.... ;p

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Odświeżę trochę temat, mam pompkę centralnego zamka z literką "L" i chciałem sobie zamontować pilot scyzoryk oryginalny od Audi i mam pytanie czy muszę wymienić pompkę i dopiero kupić jakiś pilot i go zakodować czy mogę też kupić tylko jakiś sterownik wraz z pilotem i go zaprogramować?

Opublikowano

Uważaj przy przekladaniu transpondera, nie wiem jaki jest dokładnie u Ciebie ale kiedyś w passacie zbilem szklany transponder i był problem...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powtarzam swoje pytanie: mam pompkę centralnego zamka z literką "L" i chciałem sobie zamontować pilot scyzoryk oryginalny od Audi i mam pytanie czy muszę wymienić pompkę i dopiero kupić jakiś pilot i go zakodować czy mogę też kupić tylko jakiś sterownik wraz z pilotem i go zaprogramować?

Opublikowano

Musisz zmienić pompkę, żeby pilot scyzoryka działał