Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

turbo wymiana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Panowie proszę o rade a więc chce wymienić turbine ponieważ kończy swoją żywotność I nie wiem czy regenerowac czy szukać jakiejs innej większej np BRD??
Audi AFN 110fps 98r B5

Jeżeli zdaniem mechaniorów turbina jest jeszcze w dobrej kondycji bo nie puszcza oleju i samochód nie kopci ,a ciagle zapiekaja mi sie lopatki ten problem mam juz od roku pokreslam ze turbo bylo czyszczone z 3razy, efekt do miesiaca

Edytowane przez tajesi1003

Opublikowano

Zrobiłbym w ten sposób pozbył się katalizatora ze srodka wyjął wtryski i dał do sprawdzenia z reguły nie ma takiej opcji żeby co miesiąc turbo czyścić.Pewnie wtryski leja silnik nie przepala paliwa .Ja po czyszczeniu śmigam już cztery lata

Opublikowano

Albo turbo zapchane przez dziadkową jazdę :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Kontaktowalem sie z firma która zajmuje się regeneracją turbin i mechanik stwierdził że turbo delikatnie przepuszcza od strony gorącej spala olej i dlatego występuje problem z zabruduczonymi łopatkami czyli turbo do regeneracji:/

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja miałem turbo do wymiany i zmieniłem na AWX i po jakimś czasie VNT zawaliło.. Wykręciłem wtryski zawiozłem do gościa żeby sprawdził, 3szt lały i to konkretnie :facepalm: robione ponad rok temu narazie jest OK

Opublikowano
  • Autor

Ja miałem turbo do wymiany i zmieniłem na AWX i po jakimś czasie VNT zawaliło.. Wykręciłem wtryski zawiozłem do gościa żeby sprawdził, 3szt lały i to konkretnie :facepalm: robione ponad rok temu narazie jest OK

,dlatego to moze tez byc przyczyna tego ze silnik czasami chodzi jak klekot a czasami przy dodawaniu gazu ladnie cicho??

Opublikowano

Regenerować jak najbardziej .

Opublikowano

,dlatego to moze tez byc przyczyna tego ze silnik czasami chodzi jak klekot a czasami przy dodawaniu gazu ladnie cicho??

Po wymianie końcówek wtrysków chodzi tak bardziej twardo, ale klekotem to bym tego nie nazwał :) bardziej takie cykanie.

Opublikowano

Przy sprawnych wtryskach nie lejących, silnik będzie na pewno równiej pracował gdyż lejące wtryski mają nierówne ciśnienia przez co dawki jakie ecu musi na każdym z nich ustawić są po prostu rozjechane.

A cykanie w AFN'ach to nic innego jak dźwięk z wtrysku sterującego;)

Edytowane przez Hezen

Opublikowano

Też właśnie gdzieś doczytałem że to sterujący tak cyka :decayed:

Opublikowano
  • Autor

chyba najlepszym pierwszym krokiem to bedzie regeneracja turbo,a dopiero pozniej sprawdze wtryski bo to tez troszke kosztuje;)a wiem napewno ze juz pojawil sie luz na wirniku w turbince bo na zimnym silniku slychac juz (pogotowie gdzies w oddali) taki dziwny odglos:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przy sprawnych wtryskach nie lejących, silnik będzie na pewno równiej pracował gdyż lejące wtryski mają nierówne ciśnienia przez co dawki jakie ecu musi na każdym z nich ustawić są po prostu rozjechane.

A cykanie w AFN'ach to nic innego jak dźwięk z wtrysku sterującego;)

w silnikach z pompą wtryskową "ecu" jak to kolega nazywa steruje parametrem dawki i konta wtrysku a korekty na vagu to nic innego jak prędkość kontowa silnika podzielona na poszczególne cykle pracy cylindrów to o czym piszesz mają silniki nowszej konstrukcj np. z pompowtryskiwaczami lub CR