Stolkien 0 Posted December 11, 2014 Share Posted December 11, 2014 Witam. Jestem na etapie zmianay przedniego zderzaka na S-line. Itak o ile zderza i kratki kupiłem bez problemu w przystępnej cenie (250 z kratkami i halognami) o tyle grill jest dosyć drogi. Udało mi się znaleść przedni grill pekniety za 100 i pytanie moje czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia z malowania takiego grila? tj. chcę go uprzednio pokleić i pomalować na czarny mat. ( struktura plastiku). czy to dobry pomysł? macie jakieś doświadczenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
quadral20004 13 Posted December 11, 2014 Share Posted December 11, 2014 przedewszystkim nie kleic tylko spawac a pozniej ladnie wyszlifowac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stolkien 0 Posted December 11, 2014 Author Share Posted December 11, 2014 Dobrze to miałem na myśli. Lutowanie/ spawanie. Ale malowanie wchodzi w grę? Ramka itak idzie do oklejenia w czarny MAT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rodzyn889 1 Posted December 14, 2014 Share Posted December 14, 2014 Spokojnie można malować Jamalowałem ramke pod tablice w perłe i było git Link to comment Share on other sites More sharing options...
grubcio1980 38 Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Pany a jak zdemontować grill???Muszę go zdjąć a nie chę czegoś urwać Link to comment Share on other sites More sharing options...
kdawid 30 Posted December 27, 2014 Share Posted December 27, 2014 Żeby zdemontować grill musisz zdjąć zderzak. Grill jest przykręcony od tyłu do zderzaka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stolkien 0 Posted December 27, 2014 Author Share Posted December 27, 2014 wracając do tego tematu. to dałem se z tym spokój. pekniety jest dosyc mocno. bez szpachlowania sie nieobejdzie. .. kupilem inny sprawny za 200 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robero321 54 Posted December 27, 2014 Share Posted December 27, 2014 Jeśli dalej chcesz malować to powinieneś dać coś dobrego jako podkład do plastiku. Mam taki pomalowany tyle że już uszkodzony leży w garażu i zaczęło odochodzić bo widocznie laikiernik poszedł na łatwiznę. Szczególnie myjką ciśnieniową można załatwić to dość łatwo.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Askeladden 24 Posted January 3, 2015 Share Posted January 3, 2015 Malowanie chromu jest bez sensu, lepiej odkleić folia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts