Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

malowanie szarych elemetow w kolor karoserii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

i nie rób tego na aucie..... żeby sciągnąć próg musisz zdjąc długą listwe maskującą która jest na zatrzaski, jeśli nie umiejętnie ją wyciągniesz to juz jej nie zamontujesz a listwy z nie wyłamanymi zatrzaskami praktycznie nie da sie kupić. Listwa jest szara i taka musi zostać, nie maluj jej bo przy montaz popęka. Od dołu trzyma sie na nakrętkach które na 90% są zardzewiałe i bedziesz miał problem z ich odkręceniem.

Opublikowano

nie zniechęcaj mnie :P

chcę ściągnąc wszystkie plastiki z wyjątkiem tyłu. tył chcę malować na aucie.

jakoś to ogarnę ;) thx za podpowiedzi

Opublikowano

Z progiem jest trochę zabawy, listwę grzej suszarka i powoli podważaj. Ze śrubami progu jeśli kołek się nie okręcie to nie ma problemu tylko ze te kołki są dosyć delikatne. 

Opublikowano

z progiem walczyłem w poprzednim b6 schodziło gładko, jedynie tak jak napisałeś te kołeczki się ukręcają i trzeba podważać :o

• 2 lata później...
Opublikowano

Koledzy nie chcę otwierać nowego tematu jak to jest z tymi listwami malował ktoś?listwa jest szara jest jakis odprysk widać jakby to  było malowane trzeba użyć tego łącznika do plastików ?

Opublikowano

Jak chcesz pomalować szare listwy musisz je zmatowić ,dać PZP- podkład zwiększający przyczepność ,ja używałem boll-a w sprayu do tworzyw sztucznych ,następnie dałem podkład epoksydowy novol protect  360, podkład akrylowy ,baza i lakier, do lakieru powinno dodać się uplastyczniacz żeby nie pękał ,ja go nie dodałem i jak narazie ok 2 lata  jest ok, epoksyd nie jest konieczny ,ale fajnie wypełnia powierzchnię i nie trzeba grubo lać akrylowego,przed matowieniem dobrze trzeba odtłuscić listwy zmywaczem silikonowym