krystian3769 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) Witam wszystkich. Moje pytanie dotyczy pozycji na FISie w której wyświetlany jest napis Air Conditioner . Nad tym napisem jest poziomy pasek z początkowym wskazaniem ,,0'' i kończącym się cyfrą 2. Coś tam wygrzebałem, że jest to wskaźnik związany z czystością powietrza w układzie klimatyzacji. Moja prośba czy mogę liczyć na jakiś większy opis zasady działania tego wskaźnika. Chodzi mi o to, kiedy praca klimatyzacji jest prawidłowa, a kiedy nie, czy coś w tym stylu. Dodam tylko że odblokowałem tą opcję, już w chłodniejszych miesiącach i nie używałem AC. Mam nadzieję że, pytanie moje znajduje się w odpowiednim forum. Jak by nie było dotyczy klimatyzacji Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi Edytowane 15 Grudnia 2014 przez krystian3769
miodzio Opublikowano 15 Grudnia 2014 Opublikowano 15 Grudnia 2014 (edytowane) Witam wszystkich. Moje pytanie dotyczy pozycji na FISie w której wyświetlany jest napis Air Conditioner . Nad tym napisem jest poziomy pasek z początkowym wskazaniem ,,0'' i kończącym się cyfrą 2. Coś tam wygrzebałem, że jest to wskaźnik związany z czystością powietrza w układzie klimatyzacji. Moja prośba czy mogę liczyć na jakiś większy opis zasady działania tego wskaźnika. Chodzi mi o to, kiedy praca klimatyzacji jest prawidłowa, a kiedy nie, czy coś w tym stylu. Dodam tylko że odblokowałem tą opcję, już w chłodniejszych miesiącach i nie używałem AC. Mam nadzieję że, pytanie moje znajduje się w odpowiednim forum. Jak by nie było dotyczy klimatyzacji Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi Jeżeli masz na myśli taki pasek na czarnym tle w zielonym menu w fis to jest to ilość zużywanego paliwa przez system AC/H. Na tym poziomie można również sprawdzić jaki wpływ na spalanie ma włączenie np elektrycznych foteli Z ciekawostek przy temperaturze zewnętrznej ok 34stC po ruszeniu i późniejszym staniu w korku wskaźnik wskazywał max ok 1,7l/h Coś takiego: A z czystością powietrza w układzie etc... nie ma nic wspólnego Edytowane 15 Grudnia 2014 przez miodzio
krystian3769 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2014 Witam wszystkich. Moje pytanie dotyczy pozycji na FISie w której wyświetlany jest napis Air Conditioner . Nad tym napisem jest poziomy pasek z początkowym wskazaniem ,,0'' i kończącym się cyfrą 2. Coś tam wygrzebałem, że jest to wskaźnik związany z czystością powietrza w układzie klimatyzacji. Moja prośba czy mogę liczyć na jakiś większy opis zasady działania tego wskaźnika. Chodzi mi o to, kiedy praca klimatyzacji jest prawidłowa, a kiedy nie, czy coś w tym stylu. Dodam tylko że odblokowałem tą opcję, już w chłodniejszych miesiącach i nie używałem AC. Mam nadzieję że, pytanie moje znajduje się w odpowiednim forum. Jak by nie było dotyczy klimatyzacji Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi Jeżeli masz na myśli taki pasek na czarnym tle w zielonym menu w fis to jest to ilość zużywanego paliwa przez system AC/H. Na tym poziomie można również sprawdzić jaki wpływ na spalanie ma włączenie np elektrycznych foteli Z ciekawostek przy temperaturze zewnętrznej ok 34stC po ruszeniu i późniejszym staniu w korku wskaźnik wskazywał max ok 1,7l/h Coś takiego: A z czystością powietrza w układzie etc... nie ma nic wspólnego Dokładnie o to mi chodziło Wielkie dzięki za odpowiedz kolego. Myślałem że ma to związek z efektywnością AC. Podziękował za rzetelną odpowiedz. Rano podgrzeje fotel i sprawdzę czy pasek się ruszy.
andynl Opublikowano 15 Grudnia 2014 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Rano podgrzeje fotel i sprawdzę czy pasek się ruszy. Ruszy się na pewno po włączeniu klimy idzie prawie do połowy, ja przestałem na to patrzeć żeby się nie stresować zużyciem paliwa
krystian3769 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2014 Rano podgrzeje fotel i sprawdzę czy pasek się ruszy. Ruszy się na pewno po włączeniu klimy idzie prawie do połowy, ja przestałem na to patrzeć żeby się nie stresować zużyciem paliwa No to pewnie ja też tylko sprawdzę ten bajer w praktyce i będę omijał jak chwilowe spalanie
Kodzak33 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Posiadam kolorowy fis (2008r.) da się ten zielony fis włączyć np. poprzez kodowanie?
amaradaar Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Posiadam kolorowy fis (2008r.) da się ten zielony fis włączyć np. poprzez kodowanie? o właśnie jak się to włącza
andynl Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Posiadam kolorowy fis (2008r.) da się ten zielony fis włączyć np. poprzez kodowanie? o właśnie jak się to włącza VCDS
dawidg2 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 A to trzeba odblokować? ja to mam po wciśnięciu przycisku na dole manetki
andynl Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 A to trzeba odblokować? ja to mam po wciśnięciu przycisku na dole manetki No bo masz aktywowane, wtedy się to włącza przyciskiem na manetce/wajcha od wycieraczek, a jak nie jest aktywne to trzeba kodowanie VCDSem zrobić
amaradaar Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Posiadam kolorowy fis (2008r.) da się ten zielony fis włączyć np. poprzez kodowanie? o właśnie jak się to włącza VCDS eee widzę kolega bystrzacha ja myślałem że kalkulatorem ale no jakoś mi nie idzie potrójna całka mi nie wchodzi to może by tak jakoś podpowiedział tylko w języku Polskim a nie NL
dawidg2 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Dzięki. Coś nowego dowiedziałem się o swoim aucie
andynl Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Posiadam kolorowy fis (2008r.) da się ten zielony fis włączyć np. poprzez kodowanie? o właśnie jak się to włącza VCDS eee widzę kolega bystrzacha ja myślałem że kalkulatorem ale no jakoś mi nie idzie potrójna całka mi nie wchodzi to może by tak jakoś podpowiedział tylko w języku Polskim a nie NL Jakbyś czytał forum to byś znalazł, ale jak się nie chce to lepiej zadać 100 pytań do, w każdym dziale Język NL nie jest do tego potrzebny http://a4-klub.pl/index.php?/topic/200983-vcds-vag-com-kodowania-a4-b8/
miodzio Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Aktywacja na FISIE o efektywności energetycznej tylko po 2010 roku !!!!! i bez Systemu START/STOP17-Instruments--->ADAPTACJA 10--->Channel 77 zmiana z 0 na 255 Proszę Troszeczkę bujda w opisie bo ja mam S/S i działa normalnie
dawidg2 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 też mam start/stop. Auto z połowy 10 roku
andynl Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Troszeczkę bujda w opisie bo ja mam S/S i działa normalnie Też mam u siebie S/S i działa, z tym że u mnie było ruszone fabrycznie, aczkolwiek coś kiedyś kodowałem i było zaptaszkowane wedle rozpiski
miodzio Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 No to trzeba WRC podpowiedzieć żeby wykasował zapis o S/S Ja też miałem fabrycznie to zakodowane.
amaradaar Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Aktywacja na FISIE o efektywności energetycznej tylko po 2010 roku !!!!! i bez Systemu START/STOP 17-Instruments--->ADAPTACJA 10--->Channel 77 zmiana z 0 na 255 Proszę Troszeczkę bujda w opisie bo ja mam S/S i działa normalnie aaa to się nazwya efektywność energetycza no to ależ owszem przeczytałem ale mój rocznik się nie załapuje oj AndynI przestań pierdzielić dobra, pokaż mi te sto pytań do w każdym dziale ... zresztą nie pokazuj tylko przestań się zachowywać jak baba... Edytowane 28 Grudnia 2014 przez amaradaar
miodzio Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Aktywacja na FISIE o efektywności energetycznej tylko po 2010 roku !!!!! i bez Systemu START/STOP 17-Instruments--->ADAPTACJA 10--->Channel 77 zmiana z 0 na 255 Proszę Troszeczkę bujda w opisie bo ja mam S/S i działa normalnie aaa to się nazwya efektywność energetycza no to ależ owszem przeczytałem ale mój rocznik się nie załapuje No jak ten co masz w w profilu to raczej kiepsko będzie
amaradaar Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 hehehe no taaam to raczej wogole uwidzieć zielony kolor na fisie byłoby mega trudne :D
Rekomendowane odpowiedzi