Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Co to takiego Air Conditioner ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Moje pytanie dotyczy pozycji na FISie w której wyświetlany jest napis Air Conditioner . Nad tym napisem jest poziomy pasek z początkowym wskazaniem ,,0'' i kończącym się cyfrą 2. Coś tam wygrzebałem, że jest to wskaźnik związany z czystością powietrza w układzie klimatyzacji. Moja prośba czy mogę liczyć na jakiś większy opis zasady działania tego wskaźnika. Chodzi mi o to, kiedy praca klimatyzacji jest prawidłowa, a kiedy nie, czy coś w tym stylu. Dodam tylko że odblokowałem tą opcję, już w chłodniejszych miesiącach i nie używałem AC. Mam nadzieję że, pytanie moje znajduje się w odpowiednim forum. Jak by nie było dotyczy klimatyzacji :) Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi ;)

Edytowane przez krystian3769

Opublikowano

Witam wszystkich.

Moje pytanie dotyczy pozycji na FISie w której wyświetlany jest napis Air Conditioner . Nad tym napisem jest poziomy pasek z początkowym wskazaniem ,,0'' i kończącym się cyfrą 2. Coś tam wygrzebałem, że jest to wskaźnik związany z czystością powietrza w układzie klimatyzacji. Moja prośba czy mogę liczyć na jakiś większy opis zasady działania tego wskaźnika. Chodzi mi o to, kiedy praca klimatyzacji jest prawidłowa, a kiedy nie, czy coś w tym stylu. Dodam tylko że odblokowałem tą opcję, już w chłodniejszych miesiącach i nie używałem AC. Mam nadzieję że, pytanie moje znajduje się w odpowiednim forum. Jak by nie było dotyczy klimatyzacji :) Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi ;)

Jeżeli masz na myśli taki pasek na czarnym tle w zielonym menu w fis to jest to ilość zużywanego paliwa przez system AC/H. Na tym poziomie można również sprawdzić jaki wpływ na spalanie ma włączenie np elektrycznych foteli ;)

Z ciekawostek przy temperaturze zewnętrznej ok 34stC po ruszeniu i późniejszym staniu w korku wskaźnik wskazywał max ok 1,7l/h

Coś takiego:

A z czystością powietrza w układzie etc... nie ma nic wspólnego

Edytowane przez miodzio

Opublikowano
  • Autor

Witam wszystkich.

Jeżeli masz na myśli taki pasek na czarnym tle w zielonym menu w fis to jest to ilość zużywanego paliwa przez system AC/H. Na tym poziomie można również sprawdzić jaki wpływ na spalanie ma włączenie np elektrycznych foteli ;)

Z ciekawostek przy temperaturze zewnętrznej ok 34stC po ruszeniu i późniejszym staniu w korku wskaźnik wskazywał max ok 1,7l/h

Coś takiego:

A z czystością powietrza w układzie etc... nie ma nic wspólnego

Dokładnie o to mi chodziło :) Wielkie dzięki za odpowiedz kolego. Myślałem że ma to związek z efektywnością AC. Podziękował za rzetelną odpowiedz. Rano podgrzeje fotel i sprawdzę czy pasek się ruszy. :D

Opublikowano

Rano podgrzeje fotel i sprawdzę czy pasek się ruszy.

Ruszy się na pewno :) po włączeniu klimy idzie prawie do połowy, ja przestałem na to patrzeć żeby się nie stresować zużyciem paliwa :grin:

Opublikowano
  • Autor

Rano podgrzeje fotel i sprawdzę czy pasek się ruszy.

Ruszy się na pewno :) po włączeniu klimy idzie prawie do połowy, ja przestałem na to patrzeć żeby się nie stresować zużyciem paliwa :grin:

No to pewnie ja też tylko sprawdzę ten bajer w praktyce i będę omijał jak chwilowe spalanie :kox:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Posiadam kolorowy fis (2008r.) da się ten zielony fis włączyć np. poprzez kodowanie?

Opublikowano

Posiadam kolorowy fis (2008r.) da się ten zielony fis włączyć np. poprzez kodowanie?

o właśnie jak się to włącza :D

Opublikowano

VCDS :)

Opublikowano

A to trzeba odblokować? ja to mam po wciśnięciu przycisku na dole manetki

Opublikowano

A to trzeba odblokować? ja to mam po wciśnięciu przycisku na dole manetki

No bo masz aktywowane, wtedy się to włącza przyciskiem na manetce/wajcha od wycieraczek, a jak nie jest aktywne to trzeba kodowanie VCDSem zrobić

Opublikowano

eee widzę kolega bystrzacha :D ja myślałem że kalkulatorem ale no jakoś mi nie idzie :D

potrójna całka mi nie wchodzi :D to może by tak jakoś podpowiedział :) tylko w języku Polskim a nie NL :P

Opublikowano

Dzięki. Coś nowego dowiedziałem się o swoim aucie :D

Opublikowano

eee widzę kolega bystrzacha :D ja myślałem że kalkulatorem ale no jakoś mi nie idzie :D

potrójna całka mi nie wchodzi :D to może by tak jakoś podpowiedział :) tylko w języku Polskim a nie NL :P

Jakbyś czytał forum to byś znalazł, ale jak się nie chce to lepiej zadać 100 pytań do, w każdym dziale :facepalm:

Język NL nie jest do tego potrzebny

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/200983-vcds-vag-com-kodowania-a4-b8/

Opublikowano

Aktywacja na FISIE o efektywności energetycznej tylko po 2010 roku !!!!! i bez Systemu START/STOP
17-Instruments--->ADAPTACJA 10--->Channel 77 zmiana z 0 na 255

Proszę :)

Troszeczkę bujda w opisie bo ja mam S/S i działa normalnie :wink:

Opublikowano

też mam start/stop. Auto z połowy 10 roku

Opublikowano

Troszeczkę bujda w opisie bo ja mam S/S i działa normalnie

Też mam u siebie S/S i działa, z tym że u mnie było ruszone fabrycznie, aczkolwiek coś kiedyś kodowałem i było zaptaszkowane wedle rozpiski :)

Opublikowano

No to trzeba WRC podpowiedzieć żeby wykasował zapis o S/S :) Ja też miałem fabrycznie to zakodowane.

Opublikowano

Aktywacja na FISIE o efektywności energetycznej tylko po 2010 roku !!!!! i bez Systemu START/STOP

aaa to się nazwya efektywność energetycza no to ależ owszem przeczytałem ale mój rocznik się nie załapuje :)

oj AndynI przestań pierdzielić dobra, pokaż mi te sto pytań do w każdym dziale ... zresztą nie pokazuj tylko przestań się zachowywać jak baba...

Edytowane przez amaradaar

Opublikowano

aaa to się nazwya efektywność energetycza no to ależ owszem przeczytałem ale mój rocznik się nie załapuje :)

No jak ten co masz w w profilu to raczej kiepsko będzie :grin:

Opublikowano

hehehe no taaam to raczej wogole uwidzieć zielony kolor na fisie byłoby mega trudne :D :D