Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie końcówki na wydech?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie w aucie jak i chyba w każdym v6 i 1.8T są dwie dość wąskie rurki widoczne w dokładce tylnej. Chciałbym uzyskać taki efekt mniej więcej jak w tej borze https://www.youtube.com/watch?v=FWfnk51QSZw co w takim wypadku powinienem kupić, żeby obyło się bez wymiany tylnego tłumika?

Jeszcze jedno pytanie - mam wrażenie, że ten końcowy wydech jest nisko - na pewno niżej niż w tej borze i wydaje mi się, że wygląda jakby to miało być, u Was nie wygląda to też tak jakby był zbyt nisko?

Opublikowano

Są na allegro różnego typu koncówki na wydech, przykręcane na śrubki.

kupujesz 2 i ogień :D

Ja tak zrobiłem u siebie i wygląda +- jak w tym VW (tylko nie jakieś wielkie z jakimiś turbo wkładkami w tej końcówce)

tylko polecam przyspawać te końcówki, nie przykręcać na te śrubki bo je widać.

A ładny spaw od tyłu i masz efekt spoko :decayed:

A co do tej wysokości to u mnie w 1.8T też mam niżej niż w tej borze. Ale myśle że to kwestia podciągnięcia ostatniego tłumika do góry na jakiejś sprężynie czy coś ;)

Edytowane przez przemek11

Opublikowano

Ja troszke czasu szukałem końcówki do wydechu i różne przymierzałem w różnych sklepach ale najbardziej dopasowana była ta o nr."J 94704" http://www.c-t-s.pl/products.php?cat=20&page=3 z tej hurtowni,na zdjęciu wygląda tak sobie ale w rzeczywistości jest dobrej jakości i ma u góry mały napis jak tak końcówka na samym dole z tej strony.Tylko tak jak kolega napisał wyżej,trzeba przyspawać po widać niestety śrubki tak jak u mnie :( aha cena 40zł/sztuka.

Edytowane przez cube75

Opublikowano

elthlw2s.jpg

ja mam dokładnie coś takiego (63mm średnicy, 150mm dł), z tym że wziąłem drewienko zeby weszło do środka, postawiłem koncówke i młotkiem za pomoca tego drewienka wybiłem z środka to coś co tam jest, bo jest to bez sensu :decayed:

i mam po prostu samą końcówke "chromowaną" ze stali nierdzewnej i nawet fajnie to wygląda :)

Oczywiście musiałem uciąć ori wydech, zeby był tylko na początku tej końcówki, i wymierzyłem tak żeby te nakłądki wystawały tyle samo co Ori

Opublikowano

Ja troszke czasu szukałem końcówki do wydechu i różne przymierzałem w różnych sklepach ale najbardziej dopasowana była ta o nr."J 94704" http://www.c-t-s.pl/products.php?cat=20&page=3 z tej hurtowni,na zdjęciu wygląda tak sobie ale w rzeczywistości jest dobrej jakości i ma u góry mały napis jak tak końcówka na samym dole z tej strony.Tylko tak jak kolega napisał wyżej,trzeba przyspawać po widać niestety śrubki tak jak u mnie :( aha cena 40zł/sztuka.

akurat te J 94704 to 60mm, wiec mniejsze niż ori (70mm)

Polecam jak większość forumowiczów ultery n1-90rs.

sorki, myślałem o B6

Opublikowano

Przykręcanych końcówek nie polecam. Lepiej wspawać dwie końcówki Ultera fi 40-50. Będą fajnie wyglądały, no i nie dokręcane.

Opublikowano

wiec mniejsze niż ori (70mm)

ori napewno nie są 70mm :) bo 63mm koncówka ma luz na wydeszku

Przykręcanych końcówek nie polecam. Lepiej wspawać dwie końcówki Ultera fi 40-50. Będą fajnie wyglądały, no i nie dokręcane.

no właśnie mówie że lepiej jest je przyspawać i bedzie w miare estetycznie :)

a te co podałeś to przecież też są dokręcane

tylko powiedz mi czym różnią się te co podałeś do tych co ja mam (zdjecie wyzej) ??

taka sama końcówka jak i moja ;)

tylko pewnie droższa :)

Opublikowano

Możecie mi polecić coś podobnego do takiej końcówki? :)

http://allegro.pl/ulter-sport-nx70d-koncowka-ozdobna-nakladka-70mm-i4877264232.html

Sorki ze temat pod tematem Ale piszę z fona, orientuje się ktoś może czy z tej końcówki da się wybić ten środek?

http://allegro.pl/koncowka-tlumika-wydechu-rury-wydechowej-max-60-mm-i4847213108.html?no-rwd=1#tabsContent

Opublikowano

Tak, da sie kolego :)

pisałem tak wyżej że w mojej też był taki środek i wziąłem drewienko o srednicy troszke mniejszej niz 60mm zeby Ci do koncówki weszło, postawiłem ja na betonie i młotkiem zacząłem wybijać to z środka :)

u mnie ten środek trzymał się na 4 spawach wiec pusciło bez problemu, nie było obspawane dookoła i w pozostałych myślę żę też nie jest ;)

tylko troche żałuje że moje mają średnice 63mm a nie np 70mm, zawsze to troszke masywniejsze się wydają :decayed:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

mam pytanko czy opłaca się montować końcówki tego typu: http://allegro.pl/koncowki-tlumika-chrom-koncowka-1120-na-30-49mm-i4999405709.html

w silniku diesla 1.9 i czy zmienią one delikatnie dźwięk w aucie?? Chće założyć tego typu końcówki gdyż niemiec który miał przede mną auto ociął ori końcówki i nie zaciekawie to wygląda :P

pozdrawiam

Opublikowano

Haha :decayed: nie kolego, nie zmienia kompletnie nic w dźwięku :) Chyba że jest jakiś gwizdek w środku to będzie gwizdało :D

Ale od razu Ci powiem, ja założyłem u siebie takie końcówki, z pustym środkiem, jedynie w "chromie" sama koncówka aby estetycznie poprawić wygląd.

Miałby być ze stali nierdzewnej, a teraz Szlak je trafił bo zaczeły mi rdzewieć, krótko mówiąc pojawiły się plamy rdzy. Tak jakby od ciepła czy coś i teraz mam rdze:/ na sezon musze je usunąć i pomyślec nad czymś konkretniejszym bo to się okazało Kiczem!

Opublikowano

mam pytanko czy opłaca się montować końcówki tego typu: http://allegro.pl/koncowki-tlumika-chrom-koncowka-1120-na-30-49mm-i4999405709.html

w silniku diesla 1.9 i czy zmienią one delikatnie dźwięk w aucie?? Chće założyć tego typu końcówki gdyż niemiec który miał przede mną auto ociął ori końcówki i nie zaciekawie to wygląda :P

pozdrawiam

daj że spokój kolego szkoda twojej kasy , dołóż troche i kup coś lepszego bo na tym zaraz purchle powyskakują

Opublikowano

pozdrawiam

daj że spokój kolego szkoda twojej kasy , dołóż troche i kup coś lepszego bo na tym zaraz purchle powyskakują

co w takim bądź razie proponujesz jaką firmę wybrać i ile mniej więcej takie lepsze końcówki będą kosztować? w dieslu wogóle to zdaje egzamin czy mam się w to nie bawić?;>

pozdro

Opublikowano

dołóż troche i kup coś lepszego bo na tym zaraz purchle powyskakują

no niestety ja sie o tym juz przekonałem :/

w dieslu wogóle to zdaje egzamin czy mam się w to nie bawić?;>

tzn zalezy jaki masz zderzak z tyłu i ogólnie jak Ci wydech idzie.

Bo z tego co wiem w dieslach koniec wydechu jest skierowany do dołu. Zakładając taką końcówke przydało by się a nawet Koniecznością jest aby ona była poziomo, a jesli nie masz wyciecia w zderzaku na wydech i jest schowany tak jakby za zderzakiem i skierowany do dołu możesz mieć z tym problem aby założyć taką końcówke :)

Opublikowano

końcówki mam obcięte w taki sposób ze 10cm są schowane za zderzakiem, liczyłem że mógłbym zamontować rurki maksymalnie o szerokości 60-63MM bo rurka ma 49mm a przerwa pomiędzy nimi jest około 2cm więc nie było by problemu żeby wystawały kwestia jest tego typu jakiej firmy wybrać i czy za mocno nie usmoli mi zderzaka:)

pozdro

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

możesz coś wybrać z półki ultera , są porządnie wykonane i kłopotów z nimi miał nie bedziesz http://new.ulter.com.pl/

Opublikowano

Nie rdzewieja?

Opublikowano

ma w b6 4 lata i ani grama rdzy, teraz do b7 też założyłem, zreszta mnóstwo ludzi na forum na ulterki i sobie chwalą

Opublikowano

ja kupiłem jakieś gów.no z allegro i mi przyrdzewiały. tzn takie slady sie zrobiły na nich. teraz na wiosne kupie własnie te ultery skoro kazdy chwali tylko ok 670mm te mam 63mm

a który rodzaj masz i który rodzaj wiekszosc poleca?

tyle ich mają ze nie wiem nawet które patrzeć :D

tylko fakt, cenowo sie różnią. ja dałem za swoje po 15zł chyba a tutaj po 100

Opublikowano

po 15 to nawet vodki nie kupisz a co dopiero koncówki ;) no zależy jaka cie interesuje czy do wspawania czy inna podwójna pojedyncza średnica typ zderzaka itp