Emejcz 94 Posted December 14, 2014 Share Posted December 14, 2014 Hej, dziś przy powrocie do domu jak zacząłem trochę mocniej cisnąć odniosłem wrażenie, że brakuje mocy...Jak wróciłem to od razu wziąłem kompa i na sprawdzenie.Ewidentnie brakuje mocy, bo do setki w zależności czy pod górkę czy z górki rozpędza mi się w 12,5-14,5 sekundy, a poprzednio było około 9...Nie wiem czy to wina turba (odniosłem wrażenie, że dziś go nie słyszałem, ale może złudne, bo mokro) czy przepływki, a może czegoś innego... Zrobiłem logi (robiłem pod górkę) i na moje oko przepływka podaje zbyt mało... tyle, że nie wiem czy ona jest zależna od turba, bo jak turbo nie pompuje to może i wskazanie na przepływce przez to jest mniejsze...VAGLOG - share your VCDS/VAG-COM logsCzy ktoś mógłby pomóc?Czy przepływka może sobie tak nagle paść bez wcześniejszych ostrzeżeń i powodować właśnie takie osłabienie? Dodam, że nie mam jakiegoś szarpania itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dev 1,465 Posted December 14, 2014 Share Posted December 14, 2014 Cos ewidentnie zdechlo, na poczatek szczelność, DVka i N75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emejcz 94 Posted December 18, 2014 Author Share Posted December 18, 2014 Zrobiłem oględziny i chyba znalazłem... grucha nie trzyma - sztanga lata jak żyd po pustym sklepie przez co pewno wszystkie spaliny idą bokiem i stąd turbo nie pompuje, też mi się coś wydawało, że jest głośniej. Nie wiem co tam w tej grusze siedzi, ale pewno jakaś sprężyna która pękła... Czy to powszechne zjawisko? W tej sytuacji pewno muszę kupić nową... Dev, wiesz może czy 0,3bara to poprawna wartość do ustawienia otwarcia klapki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
daro1566 0 Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Jak sobie z tym poradziłes? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emejcz 94 Posted October 27, 2015 Author Share Posted October 27, 2015 Wymieniłem gruchę - bez zdejmowania turba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unf 68 Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Dev, wiesz może czy 0,3bara to poprawna wartość do ustawienia otwarcia klapki? 0.3 bara to dmucha w trybie awaryjnym... Powinno byc raczej ustawione pod 0.55 - 0.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts