Magicbattle Opublikowano 15 Grudnia 2014 Opublikowano 15 Grudnia 2014 siemanko. czeka mnie wymiana koncowego tlumika w 2.0 alt z 2001 roku. nigdzie na necie nie moge znalesc zamiennikow nowych bo uzywek nie chce. macie gdzies firme co ma takowy tlumik. i druga sprawa co jakis czas na vagu pojawia sie blad sondy kata nie pamietam nr bledu. czy to moze byc spowodowane dziurawym tlumikiem koncowym czy raczej kat jest zajeb*ny olejem?? bedzie skutek uboczny po wybiciu resztek katalizatora w postaci nieprawidlowej pracy silnika falowania obrotow czy wiekszego spalania. nie pamietam czy mam dwie sondy ale chyba tak.
tomekhxc Opublikowano 15 Grudnia 2014 Opublikowano 15 Grudnia 2014 w benzyniaku raczej masz dwie sondy, pzez dziurawy tłumik końcowy nie bedzie błedu walić , raczej przez kata, samo wybebeszenie jego nic nie da trzeba by wtedy wyłaczyć druga sonde z ecu
Magicbattle Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2014 no wlasnie tez cos czytalem o wylaczeniu sondy. a jak by dac tuleje odsadzajaca (emulator) aby sonda byla bardziej wysunieta zda to egzamin?
daro84.pl Opublikowano 16 Grudnia 2014 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Po zastosowaniu tulei błąd może nie wyskakiwać, ale jak kat jest zapchany to przepływ spalin nadal będzie utrudniony
edekxp Opublikowano 16 Grudnia 2014 Opublikowano 16 Grudnia 2014 W alt nie da się wyłączyć sondy w ECU, pozostaje albo szukać dobrego kata - używanego lub wstawienie emulatora. W moim 1.8T emulator dobrze działa, nie ma błędów a kat wybebeszony ma środek
Magicbattle Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2014 no chyba kata wypruje i jeszcze pare groszy bedzie na emulator. da ktos linka do tego zebym wiedzial jaki kupic
krzysiekml Opublikowano 16 Grudnia 2014 Opublikowano 16 Grudnia 2014 wyciągnij drugą sądę i ją wyczyść,w wielu przypadkach pomaga
daro84.pl Opublikowano 16 Grudnia 2014 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Po wywaleniu kata może być nieprzyjemny dzwięk
edekxp Opublikowano 16 Grudnia 2014 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Po wywaleniu kata może być nieprzyjemny dzwięk E tam, u mnie nie ma różnicy.Trochę wyraźniej słuchać turbinę, ale to przyjemny dźwięk W alt raczej nie będzie różnicy
daro84.pl Opublikowano 16 Grudnia 2014 Opublikowano 16 Grudnia 2014 W ALT chyba jeszcze nikt niema pustego kata
edekxp Opublikowano 16 Grudnia 2014 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Dlaczego? Kat chyba jest taki sam 1.8T i 2.0
daro84.pl Opublikowano 16 Grudnia 2014 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Jeszcze nikt się nie odważył bo nie wiadomo jaki dźwięk zostanie. Też muszę coś z tym zrobić bo wyskakuje mi błąd i nie chcę pozbyć się samego błędu przez zastosowanie tulei tylko jego przyczyny czyli kat ko wybicia albo do wymiany
Magicbattle Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2014 jak kata sie wybije to napewnobedzie walic bledembo bedzie duzy przeplyw spalin tak mi sie wydaje. a to nikt nie wywalal kata w ALT jeszcze?? ja mam w 1.8T tez kata wyprutego i zostala ori pucha, tylko turbine slychac nic wiecej.
Magicbattle Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2014 wiem alt to dno co zrobic. ale dzwiek sie raczej nie zmieni w 2.0
krzysiekml Opublikowano 16 Grudnia 2014 Opublikowano 16 Grudnia 2014 co do sondy to swego czasu w 3.0 asn teżnie dało rady wyłączyć a teraz nie problem dla tunera ,ciekawe jak w alt
gibon_81 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Opublikowano 20 Grudnia 2014 W alt podobnie jak asn da sie usunąć w ecu. koszt ok 300 zł. więc nie ma tragedi. kata lepeij zastąp rurką lub strumienicą bo będzie warczeć jak pollonez.
Magicbattle Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2015 watpie zeby dzwiek sie zmienil nie jedno auto slyszalem na ori puszcze z wybitym katem
piotrek1978 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 watpie zeby dzwiek sie zmienil nie jedno auto slyszalem na ori puszcze z wybitym katem witam panowie ja powiem tak słychac inne brzmienie po wybebeszeniu kata alt ale do przeżycia
Uzieblo Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Oczywiście ze się zmieni. Będzie głośniejszy
Rekomendowane odpowiedzi