Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Fotochrom szwankuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Mam problem z lewym lusterkiem. Nie ściemnia się jak prawe kiedy zaślepiam tylną dziurkę w lusterku wstecznym. Myślałem że uszkodzony jest wkład ale wychodzi na to że nie jest bo kupiłem dzisiaj nowy i tez nie działa. Bardzo proszę Was o pomoc. Pozdrawiam.

Opublikowano

Sprawdź wiązkę między drzwiami a słupkiem :wink:

Opublikowano

Okey sprawdzę tylko nie wiem które kabelki za to odpowiadają :/

Opublikowano

a nie powinieneś przypadkiem podać światła na czujnik ten który jest w lusterku od strony środka pojazdu a nie go zaślepiać ? ? ?

jak sprawdzisz złaczke w dzwiach to bedzie widać czy sa jakieś uszkodzone przewody

Opublikowano

Jeżeli z fabryki to kabelki fioletowy i fioletowy z białym paskiem.

Opublikowano
  • Autor

Witam.Problem wyglada tak... nie sciemnia sie lusterko wewnetrzne i lewe a prawe tak wkłady nie sa rozlane z tego co widac... Prosiłbym kogos znajacego sie na rzeczy o pomoc głownie chodzi mi porade w sprawie sprawdzenia lub podpowiedzenia od czego zaczac szukac przyczyn nie działania... pare tygodni temu opisywałem to samo na forum i nic sie nie dowiedziałem duzo osob czytało moj temat a odpowiedzi zero... mysle ze na ogulnym bedzie ktos kto sie zna w tym temacie.pozdrawiam

witam czy na tym forum nie miał nikt z tym kłopotów??

Opublikowano
  • Autor

Witam.Problem wyglada tak... nie sciemnia sie lusterko wewnetrzne i lewe a prawe tak wkłady nie sa rozlane z tego co widac... Prosiłbym kogos znajacego sie na rzeczy o pomoc głownie chodzi mi porade w sprawie sprawdzenia lub podpowiedzenia od czego zaczac szukac przyczyn nie działania... pare tygodni temu opisywałem to samo na forum i nic sie nie dowiedziałem duzo osob czytało moj temat a odpowiedzi zero... mysle ze na ogulnym bedzie ktos kto sie zna w tym temacie.pozdrawiam

Opublikowano

Kiedyś czytałem na forum że sprawdza się przez zasłonięcie i wtedy widać jak ściemnia się lusterko itp. sprawdzę wiązkę dzisiaj i zobaczę. a czy są jakieś bezpieczniki bądź przekaźnik które mogą odpowiadać za to? ;)

Opublikowano

Nie ma, te dwa przewody idą bezpośrednio od lusterka wewnętrznego do lusterek zewnętrznych :wink:

Opublikowano

a to juz wszystko wiadomo ;) dziękuję kolego za pomoc i spróbuje zajrzeć i sprawdzić dokładnie wiązkę. jak coś będę pisać. pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

Powiem wam koledzy ze sprawdzałem z tym zasłonieciem palcem i swieceniem ale nic ... tylko sciemnia sie prawe lustro.. ogulnie chodzi mi od czego sie wziasc za sprawdzanie układu czy tych kabelkow ... w drzwiach .. moze dzis sprawdze czy wogule dochodzi prad do lusterka lewego miernikiem niby powinno byc 1,2v musze wyciagnac wkład lewy.. ale powiedzcie mi jak dostac do tych kabli w drzwiach???

Opublikowano

Jeżeli prawe ściemnia się , to układ sterowania działa prawidłowo. Jako że lusterka są sterowane równolegle, najbardziej prawdopodobną przyczyną niedziałania lewego jest przerwa w kabelkach w gumowej harmonijce w lewych drzwiach . Są to przewody fioletowy i fioletowo-biały.

Aby zdiagnozować samo lusterko konieczna jest pomoc elektronika..Bez demontażu i dobrania się do płytki z elektroniką nie da się nic więcej ustalić.

Dla pewności odłączyłbym jeszcze z tej sześciopinowej wtyczki przy lusterku kabelek z pinu 3, 4 , 5 , 6 pozostawiając tylko 1 i 2 czyli czarno-niebieski i brązowy.

Teraz ściemniania lusterka już nic nie może blokować.

Jeżeli nie ściemnia się , to jest uszkodzone

Opublikowano
  • Autor

wielkie dzieki kolego .. a ta gumowa harmonijka daje sie łatwo sciagnac??Jutro bede grzebał z tym tematem .. Ale u mnie najsmiesniejsze jest to ze nie sciemnia sie tez wewnetrzne lusterko..??

Opublikowano

Harmonijka się trzyma na zatrzaskach. Nie wyciągniesz jej, tylko zsuniesz z kostki i będziesz mógł sprawdzić przewody.

Opublikowano
  • Autor

no własnie sunołem i z strony drzwi i okazało sie ze jeszcze pod harmonijka jest gumowa izolacja...a po drugie nie moge cos załozyc tego na swoje miejsce :kwasny: jak mi sie uda załozyc to sciagne od strony słupka ale i tak za duzo tam nie zobacze :kwasny: kurcze powiedzcie mi jak wy to suwacie zeby dostac sie do tych kabelkow :kox: pozdro

No własnie znalazłem przyczyne bynajmniej do naprawienia pod harmonijka odnalazłem urwany kabelek biało-rozowy ktory wychodzi z kostki na 4cm ale jego drugiej czesci nie widac c :kwasny: chyba bede musiał sciagnac obudowe drzwi ?? zeby go znalesc czy moze ktos dysponuje jakimis zdjeciami co ijak przy demontazu boczka drzwi??? wielkie dzieki :D

panowie ten rozowo biały kabelek wchodzi w ta wiazke cała zawinieta czarnym płutnem??juz od strony drzwi ?? bo nie jestem pewien czy ja rozciac zeby znalesc druga czesc tego kabelka

Opublikowano

Instrukcję demontażu drzwi znajdziesz w warsztacie, a rozpiski kolorów przewodów poszukaj w temacie dotyczącym montażu czterech el. szyb (powinno tam być). Te przewody są ze sobą połączone izolacją i żeby się do nich dostać musisz ją rozpruć.

Opublikowano
  • Autor

czyli rozciąc tą izolacje zaraz za harmonijka gumowa i tam szukac tego kabelka ???? :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Problem rozwiązany. Kabelki były przerwane w harmonijce. Dziękuje za liczne odpowiedzi. Pozdrawiam.