wesz82 Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 Witam! Dziś zauważyłem taka przypadłość ze w przepustnicy znajduje się olej w niewielkiej ilości,zajrzałem do kolektora dolotowego i w nim tez znajduje się olej,dodam że turbo nie puszcze oleju. Skąd w kolektorze dolotowym może brać sie olej??? pzdr
wesz82 Opublikowano 30 Września 2008 Autor Opublikowano 30 Września 2008 Z odmy. mógłbyś wyjaśnić mi to na chłopski rozum?
letallec Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 Pewnie Na pokrywie zaworów masz odme, która jest polaczona z układem dolotowym takim gumowym wężykiem. Nadcisnienie pod pokrywa i mgla olejowa zmiast do atmosfery, wyrzucana jest do dolotu (względy ekologiczne). Musisz poszukac tego rozwiązania u siebie pod maską, bo nie wiem jak to jest dokładnie w AEB.
wesz82 Opublikowano 30 Września 2008 Autor Opublikowano 30 Września 2008 kukałem teraz na odmę i jest tak że odma wychodzi z głowicy cylindrów i na jej rozgałezieniu(odmy)jeden przewód powraca z powrotem do kolektora dolotowego a drugi nie mogłem zlokalizować gdzie znajduje ujscie przyczyna oleju w kolektorze dolotowym moga być walnietę uszczelniacze zaworowe???
Wandej Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 kukałem teraz na odmę i jest tak że odma wychodzi z głowicy cylindrów i na jej rozgałezieniu(odmy)jeden przewód powraca z powrotem do kolektora dolotowego a drugi nie mogłem zlokalizować gdzie znajduje ujscie przyczyna oleju w kolektorze dolotowym moga być walnietę uszczelniacze zaworowe??? a bierze troche oleju?? jesli tak to juz masz odpowiedz ze pierscienie juz nie pierwszej mlodosci
letallec Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 kukałem teraz na odmę i jest tak że odma wychodzi z głowicy cylindrów i na jej rozgałezieniu(odmy)jeden przewód powraca z powrotem do kolektora dolotowego a drugi nie mogłem zlokalizować gdzie znajduje ujscie przyczyna oleju w kolektorze dolotowym moga być walnietę uszczelniacze zaworowe??? a bierze troche oleju?? jesli tak to juz masz odpowiedz ze pierscienie juz nie pierwszej mlodosci Ale nie o tym temat :gwizdanie: Mysle ze musisz sprawdzic co sie dzieje w tym przewodzie
Rekomendowane odpowiedzi