Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wąski wlew paliwa - trudne tankowaniel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich bo to pierwszy post na forum.

Zamieniłem mojego pssata na allroada i jakie było moje zdziwienie kedy facet na shellu nie mógł zatankować ON. Wlew jest jakiś wąski, ale takie same są w salonie Audi. Pistolet da się wcisnąć tak aby odgiąć blaszkę we wlewie ale dalej nie chce wejść żeby zachaczyć np. o pierwszy ząbek pistoletu. Leję na pół gwizdka bo jak docisnę to odbija. Bak był odpowietrzony w ASO i dalej tak samo muszę tankować. Nie leję na dystrybutorze dla tirów. Czy możliwe że na Belgię wlewy są ciut cieńsze. Bak i wlew są oryginalne zaznaczę.

Z góry dzięki za sugestie.

Pozdrawiam

Vvalery

P.S. Czy u Was wchodzi postolet ON do końca czy też ciasno?

Edytowane przez vvalery

Opublikowano

Do końca, ale nie mam blaszki...

Opublikowano
  • Autor

dzięki za odpowiedź. Specjalnie pojechałem do serwisu Audi i oglądałem dwa allroady przed i po lifcie i obydwa miały blaszki. Jeden nówka wystawowy, a drugi w audi select do sprzedaży sprowadzony z Holandii.

Opublikowano

Najprościej jest spróbować zatankować na innej stacji, możliwe że sam pistolet był naprawiany i coś sknocili (choć nie mam pojęcia co ale papraki umieją wszystko) na tym konkretnym dystrybutorze.

Edytowane przez Jakoob

Opublikowano
  • Autor

Kurczę tankowałem na shellu, wprawdzie tym samym, na dwu różnych dystrybutorach oraz na innej stacji i raczej jest tak samo. Cztałem coś w necie i goście piszą o technice wkladania pistoletu. Będę musiał popróbować. Thx.

Opublikowano

Jak włożysz pistolet do samego końca to... no sory ale w każdym aucie będzie "odbijać", no chyba że tankujesz TIRA

Jak sie przyjrzysz końcówce pistoletu to na jego końcu jest mały otwór - "odpowietrzenie", tym otworem jest zasysane powietrze... gdy zostanie zassane paliwo to odcina dalsze nalewanie.

Jak włożysz we wlew cały pistolet i to jeszcze na ciasno to przy szybkim tankowaniu zawsze odbije bo owy otwór po prostu zalewasz, ot cała filozofia.

Ja zawsze tankuje trzymając pistolet we wlewie w połowie jego długości i nie zdarzyło mi się żeby kiedykolwiek "odbił" albo wylał wachę :banan:

Edytowane przez Hezen

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki za poradę. Chodzi o to że pistoletu nie mogę wcisnąć do baku nawet żeby pierwszy ząbek zahaczyć. W Pasku ręce w kieszeni i się lało.

Dzięki za poradę. Chodzi o to że pistoletu nie mogę wcisnąć do baku nawet żeby pierwszy ząbek zahaczyć. W Pasku ręce w kieszeni i się lało.

Dzisiaj facet na shellu włożył pistolet i zablokowal go no i ręce w kieszeń. Pierwszy raz to zobaczyłem i mu pgratulowałem, więc jednak można.

Edytowane przez vvalery

Opublikowano

No widzisz, jednak można :D

Wysłane z mojego GT-I9100

Opublikowano
  • Autor

No widzisz, jednak można :D

Wysłane z mojego GT-I9100

Grzesiek on go wsadził jakby pod kątem do wlewu. Mnie z wrażenia zatkało, ale następnym razem sam spróbuję.
Opublikowano

Czasami trzeba pokombinować, nic samo nie przychodzi ;)

Z resztą jakbyś zatankował tyle aut co ten gość na stacji to poradziłbyś sobie z zatankowaniem każdego autka.

Opublikowano

mi coś się wydaje że było kombinowane przy samochodzie

Opublikowano
  • Autor

mi coś się wydaje że było kombinowane przy samochodzie

Jedyne co mogło być zrobione to wrzucone coś do przewodu, bo nic nie było ruszane.
Opublikowano

Tył wspawany od benzyniaka. [emoji12]

Opublikowano
  • Autor

Tył wspawany od benzyniaka. [emoji12]

Nie każdy ma tak jak Ty. ?

Edytowane przez vvalery