Caporeira Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 Kupiłem używany czujnik, czy da się go jakoś jakoś szybko sprawdzisz? Jak będzie działał to muszę go pomalować i zamontować. Drugi od lewej. SGS7EDGE TAPATALK
Caporeira Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Czy idzie się dostać do czujnika (drugi od lewej) bez demontażu zderzaka?Jak to jest z malowaniem takiego czujnika, czy jak go pomaluje to czy on dalej będzie działał?Skąd wziąć taką farbę, kupi coś w sprayu z kodem koloru mojego samochodu ?SGS7EDGE TAPATALK
kdawid Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 5 godzin temu, Caporeira napisał: Czy idzie się dostać do czujnika (drugi od lewej) bez demontażu zderzaka? Jak to jest z malowaniem takiego czujnika, czy jak go pomaluje to czy on dalej będzie działał? Skąd wziąć taką farbę, kupi coś w sprayu z kodem koloru mojego samochodu ? SGS7EDGE TAPATALK ad 1 - nie ad 2 - oczywiście że tak ad 3 - albo lakiernik maluje albo kupujesz w mieszalni swój kod lakieru i prosisz o "nabicie" go w spray wtedy możesz malować sam. Nie zapomnij o bezbarwnym lakierze na koniec
Caporeira Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Ok, jak najłatwiej dostać się do tego czujnika left midle? Czy wystarczy podkręcać od strony bagażnika (wnętrza) i odkręcić jakaś śrubkę od zderzaka aby go odgiąć i wymienić czujnik?Bez żadnego rozbierania jestem w stanie dotknąć czujnik ale jest chyba za mało miejsca i nie mam tam pola manewru.SGS7EDGE TAPATALK
nitroo Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 A co, taki problem zrzucić zderzak?
Caporeira Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Chodzi o to że kupiłem używany czujnik. Najpierw chciałem go założyć i życzyć czy działa. A później go pomalować i znowu zamontować.PS. Które śruby trzymają zderzak?SGS7EDGE TAPATALK
nitroo Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Yyy wszystkie? Boczne w nadkolach i te w bagażniku.
Caporeira Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Jest gdzieś foto lub wideo które to śruby trzeba odkręcić ?Chciałbym to sprawnie zrobić jak bym się już za to brał.SGS7EDGE TAPATALK
nitroo Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Jest, w warsztacie w instrukcji o montażu PDC. Generalnie chyba po dwie są w nadkolach, a później trzeba zrzucić tapicerki oraz podłogę w bagażniku i tam przy każdej lampie są po 3 śruby do zderzaka.
Kricho92 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Jeśli chcesz sprawdzić czujnik bez większego demontowania a masz przednie pdc to najłatwiej wykręcić przednia lampę , to dasz rade sdemontowac jeden z przednich czujników ja tak robiłem u siebie Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Caporeira Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Niestety nie mam czujników z przodu, więc pewnie czeka mnie demontaż zderzaka.SGS7EDGE TAPATALK
nitroo Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Godzina roboty z piwkiem cała operacja.
Caporeira Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Znałem ten link o którym pisałeś, się niestety nie działa .http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t69572.0.html;highlight=demontaż+zderzakaSGS7EDGE TAPATALK
nitroo Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Chłopie, nie mam siły do Ciebie... Wszystko na tacy Ci trzeba podać? Nie wysilisz się ani trochę? Nie widzisz, że to link do starego tematu na forum z innym silnikiem niż obecny?Korzystanie z Google i wyszukiwarki na forum naprawdę nie boli.
Caporeira Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Te czujniki trochę różnią się wyglądem (tym środkiem). Stąd moje pytanie czy ten czujnik co jest po lewej mogę zamontować w zderzaku i będzie działał poprawnie z pozostałymi ? https://www.dropbox.com/s/1nggg3zhxqkjzjb/20170427_194752.jpg?dl=0 Gdzieś wyczytałem że ten numer czujnika powinien działać - 7H0 919 275 A
nitroo Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Okrągły jest z B7, trapezowy z B6. Oba będą działać.
wnyku Opublikowano 5 Stycznia 2022 Opublikowano 5 Stycznia 2022 (edytowane) Witam, miałem objaw jak w temacie - 5 sekund dźwięk przy wrzucaniu wstecznego. Skontrolowałem który czujnik nie "cyka" i wymieniłem. Co prawda przy wrzucaniu wstecznego nie ma dźwięku 5 sekund i pozostałe czujniki działają prawidłowo ale nowy czujnik nie działa. Czy czujniki się koduje? Edytowane 5 Stycznia 2022 przez wnyku
Rekomendowane odpowiedzi