Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sprezyny obnizajace -35 lub -40

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanie chce obnizyc auto jakies -35 albo -40 jaki jest komfort jazdy zmienia sie? Na poczatek chce zalozyc jakies sprezyny.. Do tego planuje zalozyc jakies 17 na oponie 205/50 albo 215/45. Ktos cos jakies zdjecia ma jak by to wszystko wygladalo?

Opublikowano

witam mam pytanie chce obnizyc auto jakies -35 albo -40 jaki jest komfort jazdy zmienia sie? Na poczatek chce zalozyc jakies sprezyny.. Do tego planuje zalozyc jakies 17 na oponie 205/50 albo 215/45. Ktos cos jakies zdjecia ma jak by to wszystko wygladalo?

Witam. Kilka dni temu kupiłe avanta na 17 225 z zawieszeniem na oko -40. Jazda jest koszmarem (Łódź i okolice). Wczesniej smigalem A4 z 1BE i 1BA komfort bardzo dobry. W tym awdi zmienie lada moment zawieszenie na ori 1BE. Z mojego punktu widzenia mamy za kiepskie drogi na tak niskie zawieszenie :(

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ale teraz pytanie,jakie ty masz tam zawieszenie wsadzone ?

Opublikowano

Eibach pro kit ma podobno bardzo dobry komfort , praktycznie jak seria, obniża o -30mm . Kupiłem go lecz zakładam dopiero na wiosnę. Wiele osób na forum go ma stąd to pewne info :)

A kolega barhaj89 może miec jakiś twardy zawias dlatego ma złe odczucia . Różne firmy springow różny komfort :)

Opublikowano

Bo sprężyny trzeba kupować firmowe, oczywiście są twardsze i miększe a Eibach rzeczywiście jest jak seryjny 1BA, ja przynajmniej nie zauważyłem większej różnicy. Pamiętajmy o tym że też musi pracować z dobrym amorkiem bo w przeciwnym wypadku też mogą być różne odczucia.

Opublikowano

Amorki MTS żółte pod te Eibachy co powiesz ?

Opublikowano

Wiadomo, każdy patrzy na pieniądze i chce wydać jak najmniej. Wg mnie nie warto się w to bawić, nie masz na razie więcej a te co masz w aucie jeszcze trochę wytrzymają to dozbieraj i kup dobre, jak wiesz że nie masz na to kasy i nie nazbierasz, nie rób wcale. Jeździłem kiedyś w B5 na MTS-ie i strasznie miękki, nie dawał sobie rady. Poczytaj trochę tematów i będziesz wiedział co kto zakłada i jakie są odczucia po zmianie. Ile ludzi tyle opinii ale poniżej Bilsteina czy Sachs bym nie schodził.

Opublikowano

Chyba też zrezygnować musze z mts i zakupie eibach

Opublikowano

Ile ludzi tyle opinii ale poniżej Bilsteina czy Sachs bym nie schodził.

jakie modele masz na mysli do eibachów pro kit do b5 ?

Opublikowano

Bilstein B6, B8, a w tańszej wersji Sachs tylko numerów nie znam, nigdy nim się nie interesowałem. Odpowiednik Bilsteina B4 do sportowego zawieszenia ale ktoś porównywał i rzeczywiście ma znacznie krótszy skok, można by było spróbować.

Opublikowano

Panowie a same spreżynki bez amorow jak by wsadzic do A4 sedana to bedzie troche nizej? nie chce amorow wyrzucic bo sa nowe a gwinta nie chce bo nie da sie tym jezdzic tylko sie zastanawiam nad sprezynami samymi nie ucierpia na tym amortyzatory?

Opublikowano

Bilstein B6, B8, a w tańszej wersji Sachs tylko numerów nie znam, nigdy nim się nie interesowałem. Odpowiednik Bilsteina B4 do sportowego zawieszenia ale ktoś porównywał i rzeczywiście ma znacznie krótszy skok, można by było spróbować.

musze w takim razie obczaić te sachsy :jerk:

Opublikowano

z moich obserwacji wynika, że sprężyny obniżające współpracują dobrze tylko z amorami do tego przystosowanymi. Jak ktoś kupi same sprężyny a amory zostawi seryjne lub 1be to będzie kaszana. Ja miałem weiteca założonego przez miesiąc i było piekielnie twardo a do tego skakałem jak pingpong bo amory nie dawaly rady.

więc nie sugerujcie sie tym, że ktoś pisze "seryjne amorki dadzą rade". Jeździć to może i będzie ale nie polecam nikomu

Opublikowano

Sachs 170 811 jest do zawieszenia wzmocnionego sprawdzałem ostatnio w katalogu Sachsa, do zawieszenia sportowego jest Sachs 170 813 to takie małe sprostowanie :)

Opublikowano

jakby co to mam do sprzedania zestaw -35 mm H&R spręzyny + amory , wiecej na PW

Opublikowano

Sachs 170 811 jest do zawieszenia wzmocnionego sprawdzałem ostatnio w katalogu Sachsa, do zawieszenia sportowego jest Sachs 170 813 to takie małe sprostowanie :)

Na to wychodzi że masz rację, ale kolega porównywał ten z 11 na końcu, ciekawe jak się ma do tego ten z 13, też będzie krótszy? Jak ktoś kupi to mógłby sprawdzić jak wypada w porównaniu do 1BA i napisać tu w wątku, będzie dla potomnych, jakaś tańsza alternatywa :wink:

Opublikowano

Sam musiałem zaoszczędzić i wybrałem MTS'y cena nie jest zabójcza, a jak szybko padną to wezmę te sachsy 813 ;)

Tak pozatym ciekawe czym sie ma zawieszenie wzmocnione do sportowego ? Chodzi o twardość amortyzatorów ?

Byłem dziś w sklepie z częściami i spytałem o te Sachsy sportowe 170 813 i mają u mnie po 210 zł sztuka na przód :)

Edytowane przez nike166

Opublikowano

Nie wiem czy warto było zaoszczędzić te parę groszy :kwasny:

Opublikowano

Tam oj tam oj :) przetestuje i zdam swoją opinię :) Jak będą słabe to je wywale :)