Brayker Opublikowano 26 Grudnia 2014 Opublikowano 26 Grudnia 2014 (edytowane) Witam Panowie,Pacjent : Audi a4 b5 Lift a właściwie Radio Concert 1. Otóż mam dziwny problem.Radio po wyjęciu kluczyka traci pamięć. I w dodatku po każdym włączeniu działają tylko tylne głośniki. Muszę wtedy ustawić by grały wszystkie cztery. Wciskam FAD i pisze F15, zmieniam na 0 by grały wszystkie cztery. I tak każdo razowo kiedy nie ma kluczya w stacyjce. Gdy jest to mogę radio wyłaczać i wł i nie przestawia się samo. Myślałem, że to utrata pamięci ale chyba nie, gdyż o dziwo PAMIĘTA zapisane przeze mnie stacje radiowe na danym numerze. Myślałem, ze to jakiś błąd więc odczepiłem akumulator na moment i podłączyłem z powrotem, odkodowałem radio, lecz problem jest ten sam.ustawienia grania :FAD 15, BAL 0, TREB I BAS +3 Panowie co poradzicie? o co tutaj chodzi? Pozdrawiam i czekam na pomoc Edytowane 26 Grudnia 2014 przez Brayker
Tom A4 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Opublikowano 26 Grudnia 2014 instalacja elektryczna ( połączenie do sprawdzenia )
Brayker Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2014 Jakiś czas temu rozbierałem tunel środkowy i wszystkie kostki przeczyściłem i było dobrze. Nawet nie wiem kiedy mi się tak zaczęło robić.Nie wiem czy to pomoże ale mam wmontowany transmiter na karty pamięci i na USB. A czy VAGiem mogę sprawdzić czy się jakieś błedy pokażą?
Tom A4 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Opublikowano 26 Grudnia 2014 może uszkodzony jest jakiś pin w kostce i wysunął się i brakuje napięcia vag raczej nie pokaże błędu ale możesz sprawdzić
Brayker Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2014 A czy może to byś uszkodzony procesor w radiu? bo czytałem, ze w Concertach lubią one się psuć ?
Tom A4 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Opublikowano 26 Grudnia 2014 jaki producent radia ? Panasonic czy Blaupunkt ?
Brayker Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2014 Niestety nie pamiętam, jaki to producent. Ale możliwe, że Blaupunkt, kiedys rozbierałem i tak mi się kojarzy. A czym się róznią te dwie marki?
Tom A4 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Opublikowano 26 Grudnia 2014 całkiem inna konstrukcja Blaupunkt ma właśnie wadliwe procesory, a Panasonic i concert plus nie
Brayker Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2014 Jutro wyjmę radio i powiem co to za marka. Dziękuję serdecznie Tom A4 za podpowiedzi, pozdrawiam
Brayker Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2014 Problem rozwiązany.Ruskim sposobem naprawiłem to ustrojstwo. Uderzyłem kilka razy w bok tunelu z plaskacza, heheh i już jest dobrze. Coś nie stykało. Jutro rozkręcę i sprawdzę wszystkie piny. pozdrawiam
Tom A4 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Czyli tak jak napisałem któryś z pinów nie styka nie używał bym takich metod bo jeżeli jest na tym pinie stałe napięcie , a np wypadł by i spadł na masę to albo spalisz auto albo uszkodzisz instalacje.
Brayker Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2014 Jutro wszystko sprawdzę. Póki co klema odpięta. Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuję za fachowe porady ! Oby więcej takich osób na forum
Rekomendowane odpowiedzi