bebekx2 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Mam pytanie odnośnie ubezpieczenia AC. W sobotę zdarzyła mi się sytuacja, którą opisałem w tym temacie http://a4-klub.pl/index.php?/topic/301465-zwarciepozar-instalacji-elektrycznej-wewnatrz-w-mojej-b6/ W skrócie: coś sfajczyło się w układzie elektrycznym. Poszedł dym, auto elektrycznie zrobiło się martwe. Czy jest możliwość skorzystania z AC w takiej sytuacji? Nie jestem specem od ubezpieczeń. Wykupiłem AC i wiem, że w oczywistych sprawach, czyli kiedy zniknie albo ją roztrzaskam powinienem mieć zwrot kasy, ale co w takiej sytuacji ? Czy to zależy od rodzaju umowy jaką mam w Hestii? Dzięki za podpowiedzi.
Robero321 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Tak. To zależy od OWU. Czyli od warunków umowy. Musisz je przeczytać. Jeśli masz tam wymieniony pożar to można to podciągnąć właśnie pod to zdarzenie. Jeśli chodzi o przeróbki skrzyni itp.. to przy zgłoszeniu nie wspominał bym o tym... Edytowane 29 Grudnia 2014 przez Robero321
bebekx2 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2014 Nie no, oczywiście że nic nie ruszane:) Przeczytam dokładnie co mam w umowie i przedzwonię do agenta u którego ubezpieczam wszystkie auta. Dzięki!
soolek Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Przeczytaj dokładnie warunki, jeśli nie jest jasno napisane, że wyłączone z ubezpieczenia jest zwarcie elektryki albo pożar, to śmiało możesz zgłaszać. Miałem kiedyś do czynienia z podobnym przypadkiem. Z wielu opinii na forach prawnych itd. wynikało, że może być problem z wypłatą z AC. Zgłoszone zostało, uznali, 3 tygodnie i kasa na koncie.
Rekomendowane odpowiedzi