Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana szyby z ubezppieczenia AutoSzyby.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

"Link4 zobowiązany jest do pokrycia kosztów zakupu i wymiany szyby tej samej jakości co szyba zniszczona lub uszkodzona w stopniu uniemożliwiającym jej naprawę."

..

"Po otrzymaniu zgłoszenia szkody objętej ochroną w ramach ubezpieczenia Szyby FGS Link4 ustala rodzaj uszkodzeń i zakres potrzebnych świadczeń oraz informuje ubezpieczonego o warsztacie przedstawiciela Link4, uprawnionego do dokonywania napraw i wymiany szyb. Link4 zobowiązuje się do skierowania ubezpieczonego do warsztatu przedstawiciela Link4, dającego gwarancję wykonania usługi z najwyższą starannością."

Panowie w Serwisie starali się jak mogli, ale to że dysponuja wadliwymi szybami to nie ich wina. Zaproponowano mi wymianę na nową szybę Nordglass, jednakże obiecali że :"teraz sprawdzą szybę przed wklejeniem" :)

Szkoda czasu i nerwów.

Opublikowano

Grunt że się udało :)

Opublikowano
  • Autor

Wymieniam na własną rękę, zraziłem się do tego Serwisu/Szyby i wogóle :/

Opublikowano

eeee daj spokój, po c**j masz jeszcze teraz dopłacać. niech ci wymienią na druga bez skazy, a następnym razem ubezpiecz sobie w PZU. skoro Nord jest kiepski, to jest duże prawdopodobieństwo, że niedługo i tak musisz wymienić. wtedy wymienisz sobie na lepszą, a kasę zaoszczędzisz.

Ja ubezpieczam wszystko od 2 lat w PZU, ale nie tylko za pewność, że otrzyma to co mam, ale dlatego, że jak jakiś baran mi uszkodzi auto, to nie martwię się że jego ubezpieczyciel będzie chciał mnie orżnąć. w PZU masz bezpośrednią likwidację szkody, tzn. nie twoja wina, masz OC w PZU, to dają ci kasę na naprawę, a oni doją z tamtego ubezpieczyciela.

a prawdę mówiąc składki, nie są aż tak przepastnie różne od tych co w link 4

Opublikowano
  • Autor

Dzięki zrywka za radę, ale ja nie mam już nawet ochoty jechać tam i znowu się wqurwiać. Masz rację z tym, że kasę wywalę teraz, ale wolę już teraz wymienić na porządną szybę niż za pół roku znowu zastanawiać się i wściekać na szybę.

A ubezpieczalnię na pewno zmienię :)

Opublikowano

Dzięki zrywka za radę, ale ja nie mam już nawet ochoty jechać tam i znowu się wqurwiać. Masz rację z tym, że kasę wywalę teraz, ale wolę już teraz wymienić na porządną szybę niż za pół roku znowu zastanawiać się i wściekać na szybę.

zmień zmień i tak jak zrywka powiada.. tylko PZU mam od 10 lat może i trochę drożej ale nigdy nie miałem żadnego problemu nigdy.. jak żona miała skode felicje

kupiłem za 3200 babeczka wpadła jej w tył PZU wyceniło 3400 dostałem 3400 na konto strzał był taki że podłoga uszkodzona ale z zewnątrz jak nówka :D sprzedałem bez naprawy za 2400 czyli 2600 czystego zarobku :D hehe jakbym miał 200 takich felicji to bym był milionerem :D

Opublikowano
  • Autor

zmień zmień i tak jak zrywka powiada.. tylko PZU mam od 10 lat może i trochę drożej ale nigdy nie miałem żadnego problemu nigdy.. jak żona miała skode felicje

kupiłem za 3200 babeczka wpadła jej w tył PZU wyceniło 3400 dostałem 3400 na konto strzał był taki że podłoga uszkodzona ale z zewnątrz jak nówka :D sprzedałem bez naprawy za 2400 czyli 2600 czystego zarobku :D hehe jakbym miał 200 takich felicji to bym był milionerem :D

dobre :D

Ja kiedyś miałem w PZU minicasco, zgłosiłem szkodę i pamiętam że za kilka rysek na błotniku dostałem 500zł.

Oczywiście nie doczekały się malowania... :kox:

Tak na marginesie, czy to prawda że mogę zrezygnować w każdej chwili z obecnej polisy i wykupić sobie w innym TU?

Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, bo najczęściej wypowiedzenie polisy robiłem wtedy, gdy sprzedawałem auto.

Jak wypowiedzieć polisę w tym przypadku :D ?

Opublikowano

Uuuuuu nie wiem ale wydaję mi się że to raczej bez kar jest niemożliwe jedynie jakby unia na nich narzuciła jakieś prawo :D

Opublikowano
  • Autor

Dowiem się i zmieniam:) Ciekawe jak będa się zapatrywać na to, bo w moim przypadku druga rata ubezpieczenia przypada na luty :D

Opublikowano

ja parę dni temu zauważyłem podobna sytuacje tylko te zniekształcenia widać z fotela pasażera patrząc pod kątem w stronie miejsca lewej lampy.

Edytowane przez rav85

Opublikowano
  • Autor

ja parę dni temu zauważyłem podobna sytuacje tylko te zniekształcenia widać z fotela pasażera patrząc pod kątem w stronie miejsca lewej lampy.

Równiez wymieniałeś szybę na wspomniany wcześniej NordGlass?

U mnie niestety taka mozaika jest na całej szerokości szyby od lewego do prawego słupka, przez środek szyby.

Opublikowano

tak nordglass na Łodygowej ta wadę widać tylko z miejsca pasażera , siedząc jako kierowca i patrząc przesz szybę nie ma tej anomali

Opublikowano
  • Autor

Zgłoś to do Serwisu w którym wymieniałeś szybę. Najprawdopodobniej wymienią Ci na nową.
Dawno była zmieniana ?

Opublikowano

w grudniu , ale rzadko teraz jeżdżę audi i tym bardziej jako pasażer we własnym aucie , pojadę w weekend do nich

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

cd...

Ręce opadają..
W dniu 12.01.2015r przesłałem druk reklamacyjny do Nordglass w Koszalinie z żądaniem zwrotu gotówki(dla przypomnienia 25% wartości naprawy, bo 75% pokryła Ubezpieczalnia).
Dnia 13.01.2015r przesyłka została odebrana i potwierdzona.

Wczoraj minęło 14 dni od otrzymania mojej reklamacji. Natomiast dziś dzwoni do mnie Pan, który twierdzi, że " moje zgłoszenie widział, ale teraz nie wie gdzie ono jest bo się zgubiło"..

Wg ustawy sprzedawca ma 14 dni na ustosunkowanie się do reklamacji. Jeżeli nie zrobi tego w ciągu 14 dni, moje roszczenie jest uznawane za zasadne.. Co o tym sądzicie ?

Pisać kolejne pismo, a'la wezwanie do zapłaty :) ?

Opublikowano

na pewno tak jest nie powinno cie obchodzić że oni mają burdel u siebie. jeżeli w ciągu 14 dni nie odwołali się od tej sprawy ich problem a ty żądaj gotówki

Opublikowano

pewnie że pisać oni by się nie szczypali :)

Opublikowano

Wszystko zależy jaka opcje się weźmie oc i ac... jak płacisz za byle co to dostaniesz byle co, a jak płacisz więcej to dostaniesz więcej proste. Było sobie dopłacić do ac i wziąć wariant naprawy w wybranym przez siebie serwisie.

Opublikowano

nawet nie bo zniżki mogą poleciec jak z AC a w PZU autoszyba 80zł a można wybierać co gdzie i jak :D

Opublikowano
  • Autor

Wszystko zależy jaka opcje się weźmie oc i ac... jak płacisz za byle co to dostaniesz byle co, a jak płacisz więcej to dostaniesz więcej proste. Było sobie dopłacić do ac i wziąć wariant naprawy w wybranym przez siebie serwisie.

Szkoda nie była likwidowana z AC.

~~

Mądry po szkodzie :D

Dokument cudownie się odnalazł w serwisie, w którym wymieniałem szybę..

Nie zarejestrowali tego ze wysłali papiery do serwisu..

Wciskają mi w ramach rekompensaty nowe wycieraczki(wow!) i powłokę hydrofobową.

Papierek wystosuję i wyślę, a co.