dejvt Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 Witam, Gdy jade po dziurach kazda nawet najmniejsza nierownosc przeklada sie na drżaek zmiany biegów, gdy trzymam na nim dlon podczas jazdy nierowną droga caly sie trzesie, podskakuje... tak jakby wyłapuje drgania które idą z dołu. Niby poduszki pod silnikiem i skrzynia ok.. znajomy ogladał i mowil ze sa ok... wg mnie nie bylo widac na nich mechanicznych sladów uzytkowania.. w sumie to nie widze innego powodu tego drgania. Dodatkowo podczas mocnego dodawania gazu samochod kilka razy szarpnie i dopiero zaczyna ciągnąc, tak samo podczas zmiany biegów. Myslalem ze to sprzegło jednak z nim wszystko ok, świece też zrobilem... Na biegu jałowym przy dodawaniu gazu nie ma zadnych drgań pojazdu. Proszę o pomoc Pozdr
wojtekce Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 w/g mnie też poduszki silnika lub skrzyni :gwizdanie:
dejvt Opublikowano 6 Października 2008 Autor Opublikowano 6 Października 2008 byłem, jeździli, sprawdzali.... zaczelismy od przejechania sie... wydawało sie iż to na 100% poduszki jedank po podniesieniu autka okazało sie iż sa prawie idealne za powód podaja luz na mechaniźmie różnicowym. Proponują wymianę skrzyni, ponieważ podobno po naprawie "skrzynia moze świszczeć"... co teraz robic ? naprawiac kupowac nowa skrzynie ?
pawelc Opublikowano 6 Października 2008 Opublikowano 6 Października 2008 Nowa to kupa kasy ;(.. Może raczej używaną z gwarancją .. chociaż rozruchową ..
dejvt Opublikowano 6 Października 2008 Autor Opublikowano 6 Października 2008 nowa mam na myśli uzywana tylko teraz pytanie brzmi czy lepiej naprawiac czy co robic ?
pawelc Opublikowano 7 Października 2008 Opublikowano 7 Października 2008 nowa mam na myśli uzywana tylko teraz pytanie brzmi czy lepiej naprawiac czy co robic ? Raczej, taniej będzie kupić używaną, niż naprawiać .. Tym bardziej jak piszesz że to raczej mechanizm róznicowy ..
dejvt Opublikowano 8 Października 2008 Autor Opublikowano 8 Października 2008 ale ktos z Was takie wlasnie szarpanie tlumaczyl by właśnie tym samym co zdiagnozowal mechanik ? [br]Dopisany: 07 Październik 2008, 23:28_________________________________________________widze ze mozna liczyc na pomoc :kwasny: ktos mi powie czy diagnoza mechaniora mogla byc trafna ? teraz skacze mi juz wszystko jak klade reke na lewarek zmiany biegów czuje kazda dziurke bo tak podskakuje... jadac dodaje gazu i caly samochod podskakuje, jakby silnik skakał lub skrzynia... czy to wlasnie moze byc ten luz na mechanizmie ?
wojtekce Opublikowano 8 Października 2008 Opublikowano 8 Października 2008 ja obstawiam raczej poduszki silnika lub skrzyni
dejvt Opublikowano 9 Października 2008 Autor Opublikowano 9 Października 2008 i co mi z tego ? poduszki sa ok ... byly dokladnie sprawdzane.. chyba nawet silnik lekko do góry unosili aby spradzic ... pod skrzynia tez sa ok ... czy mozna liczyc tutaj na jakas rade, pomoc ? [br]Dopisany: 08 Październik 2008, 17:11_________________________________________________????????
wojtekce Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 pewnie że można liczyć na pomoc ale jak twierdzisz ze poduszki oki a mechanik zdiagnozował mechanizm różnicowy no to kolega wyżej podpowiedział ci że lepiej kupić skrzynie używaną w takim razie to jaką podpowiedz chcesz usłyszeć nie rozumiem zmień może mechanika który ci to diagnozował
Rekomendowane odpowiedzi