Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy wtryski Z 1.9 AFN beda pasowac DO 1.9 AHU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM CHCE ZMINIC WTRSKI ZEBY UZYSKAC 10KM WIECEJ PONIEWAZ MOJE SIE JUŻ KONCZAWTRSYKI I ZNALAZŁEM OD AFN SPRAWNE W OKAZYJNEJ CENIE I JE ZAMÓWIŁEM I MAM TERAZ OBAWY CZY BEDĄ PASOWAC DO MOJEGO SILNIKA TJ. 1.9TDI AHU Z GÓRY DZIEKI ZA INFO.

Opublikowano

Wtryski z AHU mają srednice 0.195 a AFN 205 pewnie bedziesz musiał dawke paliwa zmniejszyć bo może dymic wieksza srednica wtryskow bedzie dawać wiecej paliwa nie wiem czy jie trzeba bedzie robić korekty w ecu.Ja po zmianie z 205 na 216 robiłem korektę

Opublikowano

Korekty w ecu? Przecież ecu samo robi korekty dawek na kazdym wtrysku, żeby silnikiem i budą nie telepało.

Po zmianie wtrysków na większe, bedziesz musiał zmienić kąt wtrysku (pewnie się opóźni)

Wysłane z mojego GT-I9100

Edytowane przez Hezen

Opublikowano

A skąd wiesz czy będzie mu dobrze odpalał przecież ecu widzi wtryski 0.195 a nie 0.205 ja tylko zasugerowalem czego się może spodziewać ja mam auto po czipie i jak zmieniłem wtryski na 216 robilem korekte

Opublikowano
  • Autor

ok to musze sie zastnwic czy jest sens brac sei za wymine bo widze że trzeba jeszcze cos w kompie grzebac

a powie ktoś dlaczego jest tylko jeden wtrysk sterujący a nie cztery bo na jednym jest tylko kabelek a jak bym wyminił tylko jeden ten sterujący od afn to ciekawe co by sie działo

Opublikowano

Zmień zobaczysz jeżeli będzie palił dobrze zmienisz tylko dawkę paliwa i sprawdzisz kąt wtrysku i zobaczysz nie ma opcji żebyś zmienił jeden wtrysk jak sobie wyobrażasz jeden wtrysk będzie podawał więcej paliwa niż reszta

Opublikowano
  • Autor

Zmień zobaczysz jeżeli będzie palił dobrze zmienisz tylko dawkę paliwa i sprawdzisz kąt wtrysku i zobaczysz nie ma opcji żebyś zmienił jeden wtrysk jak sobie wyobrażasz jeden wtrysk będzie podawał więcej paliwa niż reszta

no to kupie komplet od 110km a jak ustwic tą dawke mam vag i program polski wag 4.9 ?

Korekty w ecu? Przecież ecu samo robi korekty dawek na kazdym wtrysku, żeby silnikiem i budą nie telepało.

Po zmianie wtrysków na większe, bedziesz musiał zmienić kąt wtrysku (pewnie się opóźni)

Wysłane z mojego GT-I9100

jak ustwić ten kąt wtrsyku kabel vag i program polski wag 4.9 wystraczy ?

Opublikowano

Ściąg program vcds a opis jest na forum. Po zmianie wtrysków będziesz musiał zrobić korektę softa w ECU :)

Wysłane przy użyciu telefonu stacjonarnego.

Opublikowano
  • Autor

Ściąg program vcds a opis jest na forum. Po zmianie wtrysków będziesz musiał zrobić korektę softa w ECU :)

a smao sie nie skorektuje jak mam to zrobić podpowiesz ? bo bede kupował oryginały afn z audi a4 lub paska b5 bo te co miałem zamóić to jak sie okazało to jakies dziwne niby ze skody ale goscio mówiłó że silonik wyminay a jak mu powiedziałem żeby dałdane to usłysąłem że 0.195 300bar to mu podziekowałem

Opublikowano

Korektę softu zrobi tylko tuner. Wsadzisz wtryski z afna 0.205 i nic ci to nie da w sumie oprócz większego dymienia przy dobrych wiatrach przybędzie kilka KM. Mocy nie przybedzie za duzo bo mapa sterownika będzie podawać taka samą ilość paliwa co przy 0.195 :) wtryski z afna + korekta softa da Ci moze ponad 120km

Edytowane przez Bartollo

Opublikowano
  • Autor

Korektę softu zrobi tylko tuner. Wsadzisz wtryski z afna 0.205 i nic ci to nie da w sumie oprócz większego dymienia przy dobrych wiatrach przybędzie kilka KM. Mocy nie przybedzie za duzo bo mapa sterownika będzie podawać taka samą ilość paliwa co przy 0.195 :) wtryski z afna + korekta softa da Ci moze ponad 120km

a co powiesz turbo afn i wtrsyki no i kupie całego kompa silnika z afn i nie bede sie bawić w tunerów da rade ? albo wtrsyki i kompa z afn co o tym myślisz ?

Opublikowano

Nie da rady ecu z afna bo sterowanie turbo jest podcisnieniem a w ahu nadciśnieniem. A troche koszty są aby to zaadoptować. Najlepiej to zmień wtryski i program. A jak nie chcesz pakować kasy w chip tuning to kup ori wtryski 0.195 i nie kombinuj.

Opublikowano

komp z afn jedynie z chipem niestety

Edytowane przez mantix

Opublikowano

Nie słuchaj głupot!!!! Mam ten sam silnik i sam przez to przechodziłem:)

zmieniaj wtryski smiało i sie nie martw nie musisz robic zadnych korekt! afn-y maja takie same cisnienie jak ahu czyli 190/300 bar i kąt wtrysku ci sie nie zmieni po wsadzeniu nowych wtryskow zmniejszy ci sie dawka paliwa która mozesz ustawic w adaptacjach w vagu badz nastawnikiem :))

komp odpada bo nie masz turbo VNT i jest sterownie inne:))

po wrzuceniu wtryskow ustaw dawke paliwa na 4mg odczujesz różnice:))

Opublikowano

Sam będę zmieniał lejące wtryski ori AFN 0.205 na 0.216 (spalanie na pewno sie zmniejszy bo w końcu stare leją, a większe otworki we wtryskach pozwolą w przyszłości zrobić chip)

A jednak baca dobrze pisze, ori wtryski AFN'y i AHU mają te same ciśnienia.

Tutaj jest turtorial w związku ze zmiana wtrysków, dowiesz się w nim wszystkiego co trzeba: http://www.toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=6876

Edytowane przez Hezen

Opublikowano
  • Autor

Nie słuchaj głupot!!!! Mam ten sam silnik i sam przez to przechodziłem:)

zmieniaj wtryski smiało i sie nie martw nie musisz robic zadnych korekt! afn-y maja takie same cisnienie jak ahu czyli 190/300 bar i kąt wtrysku ci sie nie zmieni po wsadzeniu nowych wtryskow zmniejszy ci sie dawka paliwa która mozesz ustawic w adaptacjach w vagu badz nastawnikiem :))

komp odpada bo nie masz turbo VNT i jest sterownie inne:))

po wrzuceniu wtryskow ustaw dawke paliwa na 4mg odczujesz różnice:))

dzięki kolego za rzetelną odpowiedz i tym samym pomoc bo ja też jestem takiego samego zdania a co do wtrysków to jestem w trakcie szukania bo znaleźć afn dobre i w miare przystępnej cenie jest ciężko

Sam będę zmieniał lejące wtryski ori AFN 0.205 na 0.216 (spalanie na pewno sie zmniejszy bo w końcu stare leją, a większe otworki we wtryskach pozwolą w przyszłości zrobić chip)

A jednak baca dobrze pisze, ori wtryski AFN'y i AHU mają te same ciśnienia.

Tutaj jest turtorial w związku ze zmiana wtrysków, dowiesz się w nim wszystkiego co trzeba: http://www.toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=6876

dzieki za info pozdrawiam

Opublikowano

mozesz szukac z asv jeszcze ale kąt wtrysku sie opóźni i bedzie do ustawienia, asv maja wieksze cisnienie 220/300bar a jak u ciebie z pompą? daje rade jeszcz? na forum ostatnio ktos sprzedawał afn-y

Opublikowano
  • Autor

mozesz szukac z asv jeszcze ale kąt wtrysku sie opóźni i bedzie do ustawienia, asv maja wieksze cisnienie 220/300bar a jak u ciebie z pompą? daje rade jeszcz? na forum ostatnio ktos sprzedawał afn-y

moja pompa jest ok bo była robiona tzn uszczelina bo lało sie paliwo zapłaciem 500zł włacznie z ustwieniem na kompie

,

Edytowane przez wojti856