Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Strzał w głosniku tylniej półce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy kto miał problem z głosnikiem tylnim w półce ? podczas rozruchu jest tak jakby skok napiecia ,strzał

co moze to powodowac? Radio orginalne głosniki tez

Opublikowano

w tym głośniku masz zwarcie

Opublikowano

Albo słabe aku. Wydaje mi się że jak by głośnik miał zwarcie to by wciąż z nim były problemy a nie tylko przy rozruchu.

Opublikowano

w tym głośniku masz zwarcie

Bzdura.

Masz gdzieś przepiecie na radiu/wzmaku lub problem z masą. Musisz szukać po kolei... Najpierw odlacz głośnik i upewnij się ze to ten. Jeśli tak podłącz drugi głośnik w jego miejsce i sprawdź czy jest tak samo. Jeśli nie a zapewne tak będzie - odlacz radio - jeśli będzie występować dalej to znaczy ze dodatkowy wzmak jeśli takowego posiadasz na problem z masą i strzela w głośnikach jak się lądują kondy.

Edytowane przez Gribsem

Opublikowano

sam bzdury gadasz ,a przepięcie twoim zdaniem to co to jest jak nie masz pojęcia to nie mieszaj strzał ma w jednym głośniku

Edytowane przez Tom A4

Opublikowano
  • Autor

dzieje sie to tylko w tym tylnim głosniku . Zawsze rano tak strzela a pózniej to co jakis czas co 2/3 odpalenie . Tez mysle ze akumulator słaby .. tylko czemu strzela jak radio wyłaczone ?

Opublikowano

zobacz czy nie jest zawilgocone złącze odepnij ten głośnik i sprawdź może ktoś coś tam grzebał i albo uszkodzony głośnik lub jego połączenie.

Opublikowano
  • Autor

musze duzo rozbierac? czy wystarczy tylko kratke zdjąc i bedzie dostęp dobry

Opublikowano

W momencie rozruchu spada napięcie zasilania, radio wciąż jest zasilane mimo że nie gra (wydaje dźwięku). Spadek napięcia poniżej pewnej wartości może powodować stany nieustalone które czasem się objawiają w taki sposób. Nie twierdzę że to na pewno jest przyczyna w tym przypadku, ale warto to sprawdzić. Sam u siebie miałem podobne objawy tylko że mi strzelało we wszystkich głośnikach. W tym czasie auto jeszcze paliło i nie było problemu. Po wymianie aku (jak już przyszła na nie pora) strzelanie ustało.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie rownież strzela;/ Wymieniłem radio ori na JVC i przy wł. radia ( nie zapłonu) strzela mi z tyłu sub. i głosniki w drzwiach. Co moze byc powodem?? zle podłaczona masa??? aku jest 2 miesiace stare.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

U mnie rownież strzela;/ Wymieniłem radio ori na JVC i przy wł. radia ( nie zapłonu) strzela mi z tyłu sub. i głosniki w drzwiach. Co moze byc powodem?? zle podłaczona masa??? aku jest 2 miesiace stare.

Strzelanie głośnika po włączeniu radia, może być to wzbudzenie suba. Jak zakładasz np. aktywną skrzynię basową to jest ona podłączona do + bezpośrednio do aku i masę gdzieś z bagażnika łapiesz. I w zestawie jest trzeci kabelek sygnałowy czyli tzw. wzbudzenie. bez tego wzmacniacz i głośnik pobierałby prąd cały czas. może w niefabrycznym radiu masz to pod którymś pinem i radio po włączeniu wysyła sygnał słyszalny w głośniku. Jeśli to ten problem to przy wyłączaniu też powinno być słychać.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

U mnie tez jest ten problem z trzaskiem podczas zaplonu. Mam bardzo slabz aku i na tygodniu go zmienie.Jak cos sie zmieni to napisze.