gieras1988 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Witam Mam problem z czujnikiem poziomu oleju i jednocześnie z jego temperaturą, chodzi o wskaźnik na desce który nic nie pokazuje. Po wymianie silnika ATQ na ACK który jest starszy i nie ma w misce olejowej otworu do montażu czujnika wisi mi kostka do tego a na FISie wyświetla się żółta kontrolka oleju która myśli że go nie ma. Jak mogę ominąć montaż czujnika aby skasować kontrolkę? jakaś zworka czy coś? jeśli tak to proszę o poradę jak ją zrobić i w które piny Temperatury tym nie obejdę, ale chciałbym chociaż żeby na Fisie był spokój. Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam Łukasz
majkel_majki Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Nie możesz założyć swojej starej miski z czujnikiem?
majkel_majki Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Ja bym nie cudował tylko kupił nową miskę z miejscem na czujnik, włożył ten co masz o ile nie jest uszkodzony i go podłączył
gieras1988 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2015 kolego, nie mam czujnika i na tą chwilę nie chcę inwestować w miskę co wiąże się z wizytą w warsztacie i kolejnymi pieniędzmi, spuszczaniem oleju itd a olej wlałem nowy 1000km temu zworka to praktycznie 0zł, takie rozwiązanie mnie interesuje pomoże mi ktoś z tą zworką? robił to ktoś? proszę o poradę jak zrobić zworkę a nie jak kupić miskę nową
Rekomendowane odpowiedzi