marcin_o23 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Opublikowano 14 Stycznia 2015 zapaliła mi się dziś pomarańczowa kontrolka na liczniku, na kompie błąd 19586 - egr system, ogólnie auto jak jechało tak jedzie, po skasowaniu i przejechaniu paru km błąd powraca, co to może być?? egr ma może niecałe 2 lata, hmmm
lukaszooo Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Albo egr tak zapchał sie nagarem ze nie puszcza spalin albo podcisnienie szwankuje czyli N18 do sprawdzenia.
kiniu21 Opublikowano 22 Marca 2015 Opublikowano 22 Marca 2015 Albo egr tak zapchał sie nagarem ze nie puszcza spalin albo podcisnienie szwankuje czyli N18 do sprawdzenia. jak ten N18 sprawdzić?
lukaszooo Opublikowano 22 Marca 2015 Opublikowano 22 Marca 2015 01 Enigne - 04 Basic Settings - grupa 03 Jak w to wejdziesz silnik zwiekszy obroty a ecu bedzie cyklicznie właczac i wyłaczac egr. Musisz sprawdzic czy podcisnienie pojawia sie i znika ,zrobić loga i wstawić na forum
Kuba_567 Opublikowano 27 Marca 2015 Opublikowano 27 Marca 2015 weź wyprogramuj ten egr całkowicie i z głowy. Ja u siebie od razu mapkę obrobiłem + błedy od egr z tablicy. Egr tak samo jak te klapy w kolektorach i dpf-y. Dobre do czyszczenia kieszeni właściciela
POWER-KRIS Opublikowano 27 Marca 2015 Opublikowano 27 Marca 2015 Zobacz co pokazuje przepływomierz na wolnych obrotach, jak ma około 250 przepływu to ok a jak 500 to się nie otwiera i zonk. Tak czy owak jak masz możliwość to wywal.
Rekomendowane odpowiedzi