Brdm Opublikowano 15 Stycznia 2015 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Jest opcja sprawdzenia PDFu czy został usunięty za pomocą VAGa ? Jeżeli tak to gdzie to można sprawdzić ?
piotrsob1 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Opublikowano 15 Stycznia 2015 (edytowane) Grupa 75 prezentuje od lewej: -temp. przed turbo -temp. przed DPF-em -stopień zapełnienia DPF-u w procentach -temp. za DPF-em Obserwując je można wydedukować czy puszka nie jest pusta Wydaje mi się, że jak w sterowniku DPF będzie usunięty, to wag powinien krzyczeć, że sterownik nie obsługuje tego kanału .. Edytowane 15 Stycznia 2015 przez piotrsob1
jarfab0511 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Mam touran 2008rz filtrem dpf nigdy nie wypalalem.ostatnio podłączyłem i w kanale 75 stopień zapełnienia pokazywał 0% dziwne bo ojciec go użytkuje i to w większości po mieście
wrclaguna Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Mam touran 2008rz filtrem dpf nigdy nie wypalalem.ostatnio podłączyłem i w kanale 75 stopień zapełnienia pokazywał 0% dziwne bo ojciec go użytkuje i to w większości po mieście a silnik jest z PD czy CR ?
piotrsob1 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Mam touran 2008rz filtrem dpf nigdy nie wypalalem.ostatnio podłączyłem i w kanale 75 stopień zapełnienia pokazywał 0% dziwne bo ojciec go użytkuje i to w większości po mieście Mój w BPW się pięknie wypala podczas jazdy po mieście, jeden warunek, trzeba go tylko zagrzać powyżej 80 st. C. Dla poprawnej pracy cegiełki bardzo ważna jest sprawność termostatu, przy A w Touranie sprawdziłeś akurat pewnie po wypaleniu Edytowane 17 Stycznia 2015 przez piotrsob1
Rekomendowane odpowiedzi