barrowiec1 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Cześć. Wyczytałem gdzieś na forum, że powodem wysokich obrotów na biegu jałowym może być zaworek odpowietrzania. Jest już zakupiony i czeka na montaż. Mam tylko inne pytanko. Jeśli jest on walnięty, to są wyższe obroty, a co za tym idzie inna mieszanka paliwa i powietrza jest w silniku. Samochód nie przeszedł przeglądu przez zawartość HC w spalinach. I czy ktoś mi powie, czy po zamianie może być lepiej ? Dodam jeszcze, że mam kata wywalonego i gaz ...
kawowy19 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 brak kata zapewne robi swoje. Ale uszkodzony zaworek na pewno wpływa na skład mieszanki
johny_bravo Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Ja miałem odwrotnie, tzn obroty były za niskie i oczywiście skład mieszanki mocno odbiegał...
jacek70 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Z powodu uszkodzonego zaworka u mnie obroty pływały i słychać było silnik jak gdyby pracował na trzech cylindrach.Po wymianie obroty wróciły do normy i problem znikł.
Rekomendowane odpowiedzi