worm87 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Witam Zamontowałem jakiś czas temu u siebie w furce Webasto i dołożyłem do tego sterowanie tel przy użyciu tego http://www.psenso.com/pl/gsmcontrol/models/compact Urządzenie korzysta z anteny SMB na kablu, niestety ma trochę kiepski zasięg. Wydaje mi się, że chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby podpięcie tego ustrojstwa do antety GPS w autku. Nie za bardzo w temacie jestem dlatego uprzejmie się zapytuję czy jest taka opcja i czy to ma sens? W tej chwili urządzenie jest pod maską ale możliwe, żę będę je przekładał do środka pod kierę.
kdawid Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Moim zdaniem podpięcie anteny GPS nie pomoże. Anteny dostosowywane są do konkretnych częstotliwości fal i antena GPS nie poprawi komunikacji z pilotem który działa na innych częstotliwościach. Tak to wygląda w teorii a w praktyce to trzeba by sprawdzić.
worm87 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2015 Ten moduł nie jest na pilota. To jest urządzenie, które działa na zwykłą kartę SIM.
kdawid Opublikowano 21 Stycznia 2015 Opublikowano 21 Stycznia 2015 to też inna częstotliwość i ten sam problem. Nie dowiesz się jak nie sprawdzisz .
Rekomendowane odpowiedzi