kmop Opublikowano 23 Stycznia 2007 Opublikowano 23 Stycznia 2007 hej- wczoraj jadac autkiem w pewnym momencie popczulem ze jest troszke mulowaty a po dodaniu gazu drgal jak przy buksowaniu,( podobna sytulacje mialem kiedys w focusie i to byla walnieta cewka zaplonu). pojechalem od razu do mechanika na kompa i nic, wymienili mi swiece i nic :/ , wymienili mi kable zapl. i nic :/ teraz wyciagaja cewki do czyszczenia i zobaczymy jutro, ale czy komp nie powinien czegos wykazac :zly2: . moze macie jakies pomysly.pozdrawiam
szogun0 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Komp nic nie wykaże w przypadku uszkodzenia cewek zapłonowych. Ta wersja Motronica nie miała diagnozy układu wysokiego napięcia zaimplementowanej.
kmop Opublikowano 23 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2007 ok, a czy czyszczenie-moczenie w ropie cos pomoze czy to sciema.
jajacek Opublikowano 23 Stycznia 2007 Opublikowano 23 Stycznia 2007 miałem podobny problem, wymiana ceki pomogła ( vag pokazał, że gubi zapłon jeden cylinder)
kmop Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2007 hej- wczoraj po krotkiej jezdzie problem zniknąl jest ok, ale i tak mysle o zmianie cewek (skoro maja przebicia :< ), moze ktos orientuje sie w cenach cewek. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi