Haveaudia4b5 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Witam, mam podobny problem do tego http://a4-klub.pl/index.php?/topic/291906-audi-a4-b5-16-adp-grzeje-sie-caly-czas-100-stopni/page-2, opis: Audi A4 B5 Sedan 1.8 97r -czujnik temperatury wody mam raczej skopany bo zawsze bardzo szybko pokazuje 90 stopni nawet gdy silnik jeszcze zimny, -czujnik temperatury oleju pokazywał mi zazwyczaj 85-90stopni, -nawiew grzał, ale powiedziałbym szału nie ma, -występowało takie bulgotanie pod deską rozdzielczą, -pojechałem wymienić pompę wody (100zł pompa, 80zł montaż) Gdy następnego dnia po odebraniu auta od mechanika jechałem -czujnik temperatury wody standardowo 90stopni -a czujnik temperatury oleju pokazywał mi tu nagle ponad 100 stopni -nawiew grzał trochę lepiej niż wcześniej ale wciąż słabo według mnie -dalej występuje takie bulgotanie pod deską rozdzielczą. -górny wąż od chłodnicy ciepły/gorący, a dolny letni Czyli to może być skopana nagrzewnica czy jednak czujnik temperatury, czy jakiś termostat? Czy zepsuta nagrzewnica może zniszczyć pompę wody, w sensie że zapchana nagrzewnica wywołuje duży opór na pompie? (z tego co czytałem to lepsze to http://przemekr.blogspot.com/2011/07/naprawa-nagrzewnicy-audi-a4-climatronic.html niż płacenie 700zł za robociznę i 90zł na nagrzewnice)
rhinbac Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Próbowałes go odpowietrzac ? Czujnik temp oleju ze niby na klimatroniku ?
wojtek79 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zapchana nagrzewnica nie popsuje pompy, ma osobny obieg.
ja74687 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Odpowietrz dobrze układ popatrz w necie jak to jest na wężu który prowadzi do nagrzewnicy jest dziurka i przez nią się odpowietrza powinno pomóc Jak nie to pisz
Rekomendowane odpowiedzi