Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Głośniki przód do 400 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, planuję wymianę przednich głośników na coś w rozmiarze 165, system odseparowany. Problem w tym że głębokość montażowa nie może być większa jak 58mm, czym mniej tym lepiej. Nie chce masakrować boczków i wycinać w nich otworów, przerabiałem to w poprzednim B5 i nie wyglądało super estetycznie. Ta tyle mam Hertze HSK 165, które nie wejdą do przodu, ich głębokość montażowa jest zbyt wysoka. Wszystko ma pracować pod wzmacniaczem, ale to już temat na za 2 miesiące, oczywiście drzwi będą wygłuszone. Do tej pory znalazłem kilka propozycji ale nie wiem, którą z nich wybrać, mam nadzieję, że pomożecie. Jestem najbardziej skłonny do pierwszej pozycji, trochę mało opinii o tych głośnikach w internecie.

Opublikowano (edytowane)

Witam,przerabiałem temat z głośnikami pod tapicerka :) weszły mi każde które próbowałem , nawet audio system hx165phase wcisnałem ;) (glebokosc montazowa chyba 68mm) wszystko zależy od tego jak zrobisz panel ,jest z tym dużo roboty ale da sie to zrobic.Ale i tak to wszystko do bani bo głośniki grały jak pod kocem :facepalm: teraz mam zrobiony panel na zewnatrz i jest super i chyba ładnie :wink: . Jednak jak bardzo sie upierasz przy małej głebokości montazowej to polecam u-dimensjon el comp6 . http://allegro.pl/glosniki-u-dimension-el-comp-6-zestaw-165-mm-essa-i4871219073.html

Edytowane przez nina_chudu4
Opublikowano

Panel robiłeś sam czy jest kupny ? W poprzednim aucie robiłem coś podobnego i wyszło dużo gorzej.

Opublikowano

panele jak i cale wygłuszenie drzwi robil mi "fachowiec" czyli oddalem do zakladu audio car ,bo niestety sam wiedzialem ze tak nie zrobie :wink:

Opublikowano

Możesz przesłać adres na PW ? Może mają już gotowe panele na sprzedaż.

Opublikowano

podam ci nie ma sprawy ,ale nie ma gotowych paneli :(

Opublikowano

Ile kosztowała Cię taka zabawa?

Opublikowano

To jest cieżko obliczyc :) .zrobienie drzwi i słupkow na gotowo okolo 3tys.

Opublikowano

ja u siebie wsadziłem wlasnie Powerbass s-60c ze względu na głębokość.. drzwi wygłuszone.. i wszystko bez ingerencji w tapicerke do tego wywalilem zmieniarke w jej miejsce wsadziłem wzmacniacz cruch gti 2100 i podpiąłem rockforda p1 16 cm .. i jak na a4 w sedanie starcza w zupełności.. steruje tym jvc kd-x310bt.. na bass boscie +2 nie widac za wiele we wstecznym lusterku.. a z zewnątrz i tak sie cała buda trzepie.

wzXRuW.jpg

aFxCQI.jpg

ePZAAi.jpg

zcl6cZ.jpg

mo1BTD.jpg

0J3NsA.jpg