Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ALZ] Dłwienie silnika, spadek temeratury płynu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanko co jest przyczyną spadającej temperatury płynu chłodzenia i dławienia się silnika oraz nie załączania się ssania pomóżcie :hi:

Opublikowano

Troszke nie rozumiem tego zdania hehe.

Co masz na myśli pisząc spadająca temperatura płynu chłodzenia??Widzę to tak że masz przypuśćmy na wskaźniku około 90c i temp spada Ci do np 60???

Podłącz się pod kompa bo wygląda to na walnięty czujnik temp cieczy chłodzącej ale bez VAG-a ani rusz.

Opublikowano
  • Autor

Troszke nie rozumiem tego zdania hehe.

Co masz na myśli pisząc spadająca temperatura płynu chłodzenia??Widzę to tak że masz przypuśćmy na wskaźniku około 90c i temp spada Ci do np 60???

Podłącz się pod kompa bo wygląda to na walnięty czujnik temp cieczy chłodzącej ale bez VAG-a ani rusz.

chodzi o to że przy 80 km/h spada temperatura na 70 stopni ???
Opublikowano

Wymien termostat i po klopocie i zrób logi.

Opublikowano

Norbert opisz dokładnie jak wygląda wskaźnik temp jak przejedziesz 20km tzn jak się zachowuje przez ta trasę???

Miałem walnięty termostat kiedyś i autko się nie dławiło,jeździło w miarę normalnie.

Z termostatem jest tak że po przejechaniu około 10km w temp 0stopni powinieneś mieć już temp chłodzenia od 89-93stopni inaczej masz walnięty termostat i układ jest otwarty na dużym obiegu.koszt ori termostatu to około 100zl i nie kupuj zamiennika bo nie warto :no:

Martwi mnie troszkę dławienie i brak ssania,jak odpalasz na zimnym motorze to ile wskazuje obrotomierz obrotów silnika???

Opublikowano

odnosnie ssania i dlawienia sie na zimnym to postawilbym na czujnik temperatury ale najlepiej podepnij sie pod vaga.

Opublikowano
  • Autor

Norbert opisz dokładnie jak wygląda wskaźnik temp jak przejedziesz 20km tzn jak się zachowuje przez ta trasę???

Miałem walnięty termostat kiedyś i autko się nie dławiło,jeździło w miarę normalnie.

Z termostatem jest tak że po przejechaniu około 10km w temp 0stopni powinieneś mieć już temp chłodzenia od 89-93stopni inaczej masz walnięty termostat i układ jest otwarty na dużym obiegu.koszt ori termostatu to około 100zl i nie kupuj zamiennika bo nie warto :no:

Martwi mnie troszkę dławienie i brak ssania,jak odpalasz na zimnym motorze to ile wskazuje obrotomierz obrotów silnika???

na zimnym jest to około 900 obrotów ssanie już wiem czujnik temperatury silnika termostat na pewno muszę wymienić dzięki pozdrawiam :hi: