Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BEX] scielo oponę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam taki problem ze po powrocie z polski zauwazylem ze na tylnej prawej oponie scielo bierznik na zewnętrznej sstronie. Odrazu pojechałem na stacje sprawdzic powietrze, bylo 1.7 atmosfery, ale z braku powietrza to na moja glowe to by scielo z dwoch stron. W weekend pokechalismy w gory i na sliskim auto dziwnie sie prowadzilo, tak jak by tyl wozilo. Dzisiaj wjechalem na podnosnik i na tulejech niema znaczacych luzow, moze minimalnie na tej duzej od calej lawy stylu. Prosze o jekies podpowiedzi.

Opublikowano

podjechać na szarpaki, sprawdzić geometrię

Opublikowano

Geometria na pewno :)

Opublikowano

Problem może dotyczyć też felgi, jeżeli nie jesteś ich pewny to weś to pod uwagę. Jeżeli była spawana i niewyważona to mogą takie rzeczy się dziać.

Tak jak poprzednicy pisali to za pewne geometria, od jak dawna masz auto? Oby się nie okazało że to następstwo jakiegos zatajonego "hita" w tył kiedyś w przeszłości.

Opublikowano

Jak sam zauważyłeś jest luz na tulejach. Teraz tylko potwierdź to na diagnostyce i zlikwiduj wymieniając co trzeba. Potem znowu kontrola i powinno być dobrze.

Opublikowano
  • Autor

Dziekuje za zainteresowanie. Zamowilem 2 duze tuleje ktore mialy luzy, bo musze miec je przy dokładnym sprawdzeniu bo jak chcialem wykrecic srube mocująca sanki do podwozia to niestety wszystko sie zapieklo, a auto jest mi potrzebne na codzien. Auto sprawdzone w serwisie i niebylo zanotowanych zadnych wypadkow. Z kolega doszlismy doniosku ze pod oobciazeniem guma w tuleji sie wygina. A po drugie zrobilo sie sucho i troche pojezdzilismy zygzakiem i wyczuwalne bylo jak wozi calym tylem. Mialem takie objawy w b4 jak mi tuleje belki walnely.