Simrider Opublikowano 28 Stycznia 2015 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Witam, Na allegro widzę sporo aukcji w których są propozycje aktualizacji nawigacji i spolszczenia .Czy to jest legalne? Czy po takich aktualizacjach można nadal śmiało do serwisu jeździć?
Simrider Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2015 jak myślisz ? Zmyliło mnie to, że większość proponuje faktury za usługę
Deniro Opublikowano 28 Stycznia 2015 Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) A co jest nie legalnego w aktualizacji map lub wgrywania polskiego menu ? jeśli chodzi o polskie menu jest to nakładka języka i nie narusza tutaj niczyich praw autorskich , jeśli chodzi o mapy to nie chodzi tutaj o nośnik danych a o klucz aktywacyjny inaczej FSC , to że w ASO aktualizacja nawigacji kosztuje 1200-1700zł to nie znaczy ze FSC do tej mapy tyle kosztuje równie dobrze klientowi mogą wgrać nową mape co jest legalne a o ich aktywacje skierować do ASO. Edytowane 28 Stycznia 2015 przez Deniro
Deniro Opublikowano 28 Stycznia 2015 Opublikowano 28 Stycznia 2015 To już temat rzeka i nie ma sensu go dalej drążyć chcesz robisz nie chcesz jedziesz do ASO proste.
Simrider Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2015 A jeszcze takie pytanie. Czy wizyta na przegldzie w ASO z takimi mapami to proszenie się o kłopoty?
wrclaguna Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Jesli nie bedzie podłaczony ON LINE w ASO to wszystko bedzie ok
Johny85 Opublikowano 1 Września 2015 Opublikowano 1 Września 2015 wszystko zalezy od "skrupulatnosci" pracownikow aso, a z tym bywa roznie, ja chyba sie skusze na take rozwiazanie, lecz mi jest łatwo o taka decyzje bo juz p ogwarancji
pietrku Opublikowano 29 Września 2015 Opublikowano 29 Września 2015 A jeszcze takie pytanie. Czy wizyta na przegldzie w ASO z takimi mapami to proszenie się o kłopoty? Ponawiam pytanie, czy z punktu prawnego ma to jakieś znaczenie? Czy chodzi jedynie o jakieś wewnętrzne przepisy koncernu i ewentualne problemy podczas gwarancji (jej utratę itd)
Rekomendowane odpowiedzi