Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Kamera cofania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jak sobie wyobrazasz jezdzenie bez oswietlenia tablicy..?

ja tak jeżdżę pół roku :gwizdanie:

co do kamerki... to gdzie najlepiej w b5 to ładować? :mysli:

Opublikowano

Ja mam kamerę umieszczoną zamiast podświetlania rejestracji. Bezproblemowy montaż i w ogóle nie rzuca się w oczy, poza tym kamerę można tak ustawić żeby na wyświetlaczu pokazywała kraniec zderzaka wiec parkować można na cm.

Opublikowano

Kuba możesz wstawić jakieś fotki jak to wygląda? bo planuje założyć a nie wiem jak się do tego zabrać :cool1:

Opublikowano

spoko jutro porobię kilka fotek, możesz poszukać zdjęć mojej furki tam powinno być to pokazane.

Opublikowano

no dobra ,jesli masz kamere w miejscu oswietlenia tablicy-to jak Ci przeglad przechodzi-przecierz to jeden z glownych elementow rozpoznania auta w nocy-nie masz i powinien dowod leciec od kopa... :mysli:

Opublikowano

spoko jutro porobię kilka fotek, możesz poszukać zdjęć mojej furki tam powinno być to pokazane.

wklej tutaj jak znajdziesz...

no dobra ,jesli masz kamere w miejscu oswietlenia tablicy-to jak Ci przeglad przechodzi-przecierz to jeden z glownych elementow rozpoznania auta w nocy-nie masz i powinien dowod leciec od kopa... :mysli:

ja i tak jestem no-name bo nie mam oświetlenia z tyłu :kox:

Opublikowano

Siema. Tak jak obiecałem oto zdjęcia http://kuba8422.fotosik.pl/zdjecia/1.html

Co do podświetlenia tablicy to zawsze można dorobić sobie jakieś diody obok kamery. Ja z przeglądem nie mam problemów, mam Hid-y, brak sprysków i samo poziomowania ale za to ustawione na stacji diagnostycznej i brak katalizatora. Jedyne do czego mi się facet przyczepili to że w jednym reflektorze pozycje były lekko niebieskie i musiałem wymienić na białe. Moim zdaniem jest to lepsze rozwiązanie niż wiercić dziurę w zderzaku albo zamiast zamka montować.

Opublikowano

Siema. Tak jak obiecałem oto zdjęcia http://kuba8422.fotosik.pl/zdjecia/1.html

Co do podświetlenia tablicy to zawsze można dorobić sobie jakieś diody obok kamery. Ja z przeglądem nie mam problemów, mam Hid-y, brak sprysków i samo poziomowania ale za to ustawione na stacji diagnostycznej i brak katalizatora. Jedyne do czego mi się facet przyczepili to że w jednym reflektorze pozycje były lekko niebieskie i musiałem wymienić na białe. Moim zdaniem jest to lepsze rozwiązanie niż wiercić dziurę w zderzaku albo zamiast zamka montować.

Dzięki Kubuś :notworthy:

Fajny bajer będę rezał :kox:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

somes a do czego to podlaczysz ?? masz monitor ?? ja bede kupowal kamere,i jak sie nie myle to ona chyba z boku ma podswietlenie,akurat nie ta Twoja ale widzialem taka na allegro ktora ma

Opublikowano

somes a do czego to podlaczysz ?? masz monitor ?? ja bede kupowal kamere,i jak sie nie myle to ona chyba z boku ma podswietlenie,akurat nie ta Twoja ale widzialem taka na allegro ktora ma

będzie radio z wysuwanym LCD :wink4:

Opublikowano

jaki model marka ?? Ja mam radyjko teraz bede polowal na kamere...i nie wiem gdzie zamontowac ;/

Opublikowano

Uczulam na fakt, że LED w kamerce pobiera znacznie mniej prądu niż oryginalna żarówka podświetlenia tablicy co skutkuje oczywiście komunikatem spalonej żarówki na FIS.

Rozwiązaniem jest zastosowanie odpowiedniego rezystora.

Problem dotyczy oczywiście tylko B6/B7.

Opublikowano

ta pierwsza to ta o ktorej mowilem

Opublikowano

Panowie kamerę cofania muszę podłączyć do tunera czy można jakoś bezpośrednio pod NAVIGATION PLUS?

Opublikowano

ja wsadzam radyjko z wejściem na sygnał z kamerki :good:

Opublikowano

Panowie kamerę cofania muszę podłączyć do tunera czy można jakoś bezpośrednio pod NAVIGATION PLUS?

Można podpiąć do tunera TV i wyświetlić obraz na nawigacji. Jednak jeśli ktoś nie ma tunera to można to zrobić poprzez specjalny adapter AV. Opisane jest wszystko szczegółowo w tym wątku.

Opublikowano
Opisane jest wszystko szczegółowo w tym wątku.

w którym bo nie widzę :mysli:[br]Dopisany: 05 Styczeń 2010, 19:11_________________________________________________takie coś się nada?

http://allegro.pl/item872890872_adapter_multimedia_navigation_plus_aux_vid_audi.html

Opublikowano
Opisane jest wszystko szczegółowo w tym wątku.

w którym bo nie widzę :mysli:[br]Dopisany: 05 Styczeń 2010, 19:11_________________________________________________takie coś się nada?

http://allegro.pl/item872890872_adapter_multimedia_navigation_plus_aux_vid_audi.html

Jak widać po nagłówku ten temat dotyczy nadwozia B6 (proponowane rozwiązanie podejdzie też do B7).

Kolegów posiadających B5 uprasza się o założenie osobnego tematu bo robicie tutaj bałagan.