Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wtryski 2.7 i 3.0- Jakie różnice?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie czym się różniły wtryski w 2.7 od tych w 3.0 TDI? Np 2.7- 059 130 277 AJ od 3.0- 059 130 277 AH.

Sprawa dosyć pilna.

Opublikowano

Niczym te AH są starsze od AJ, najnowsze sa taki 059 130 277 BD

Nr Bosch

0 445 115 078

Jeszcze sprawdź w etce bo wg moich info do 2.7 przychodza takie 059 130 277 BB a nr Bosch

0 445 115 080
Opublikowano
  • Autor

Kurde dokładnie o takie mi chodzi 059 130 277 AC

Opublikowano

Piszesz o fabrycznie nowych wtryskiwaczach?

Opublikowano

jedne i drugie beda pracowa tak samo

Opublikowano
  • Autor

Piszesz o fabrycznie nowych wtryskiwaczach?

Przebieg 56tys km.

Opublikowano

Wysypia sie szybko, to sa pierwsze partie znajomy zrobił 80 tys na serii AH od nowosci auto z salonu.

Opublikowano
  • Autor

Wysypia sie szybko, to sa pierwsze partie znajomy zrobił 80 tys na serii AH od nowosci auto z salonu.

Dziwne że na AH tyle zrobił. 200tys to bez problemu te wtryski przejeżdzają a po wywaleniu DPF więcej

Opublikowano

Wiesz, auto jeździło w polsce cały czas, facet wiekowy, paliwo u nas jest mocno podejrzane. Ja na moich AB zrobiłem 200 i 2 mocno juz lały a 2 były takie sobie.

Opublikowano

u mnie siedzą chyba 059130277AJ ale głowy nie dam.

Opublikowano

U mnie najnowsze BD

Opublikowano

Ja nie planuje wymieniać :P

Opublikowano

Tego się nie planuje, po prostu jak trzeba to trzeba, albo motor i wtryski do wymiany.

Opublikowano
  • Autor

A wtryski z 2012r z wersji 313KM? Ponoc da sie je zaadaptowac łącząc z softem. Sa bardziej wydajne i poprawione. Jakaś wiedza na ten temat?

Opublikowano

Nie pasują gość z forum a6 z tym kombinowal i nie działa prawidłowo. Zresztą na tamtym forum na temat wtryskow jest duuuuzy temat.

Opublikowano

gdyby ktos sie zdecydowal kupic wtryskiwacz to posiadam 1szt do 2.7tdi i 1szt do 3.0 tdi

wtryski oczywiscie nowe bosch

Opublikowano

Tego się nie planuje, po prostu jak trzeba to trzeba, albo motor i wtryski do wymiany.
nie mam jeszcze 100k na budziku, dwa sporadycznie mają lekką korektę.. zależnie od pogody i paliwa. Regularnie je katuje to się czują dobrze. No ale jak będzie trzeba... to się auto sprzeda :P

Nie pasują gość z forum a6 z tym kombinowal i nie działa prawidłowo. Zresztą na tamtym forum na temat wtryskow jest duuuuzy temat.
a co się działo ? podeślesz linka ?
Opublikowano

Z tą leka korektą to bym uwazał, kolega miał lekka i 2 tłoki do wymiany sie stały, ja miałem bardzo lekka i na stole 2 lały, tylko ze były objawy fizyczne, a nie śmieszny VCDS. Jeżeli chodzi o linka to sorry wtryski wymieniałem chyba w kwietniu to wtedy byłem na bieżąco z zagadnieniem lania wtrysków w tym temacie, tam jest około 100 stron do przewalenia, nie chce mi sie.

Opublikowano
  • Autor

To ostatnie pytanie. Wtryski o nr 059 130 227 CC podejda?

Opublikowano

u mnie narazie nic się nie dzieje, odpala idealnie, zero drgań, dymi tylko na czarno i śmierdzi tylko spalinami :P

spoko, mi by się też nie chciało. Ale wymiana wtyrsków bez pompy nic nie da, a ta zaś może nadyręzyć rozrząd.

Edytowane przez marcin4x4