mlynar Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 Witam. Mam problem z moją a4 b5 1.9tdi 90km. Mianowicie po dłuższym postoju ciężko odpala, pochodzi nierówno przez kilka sekund po czym gaśnie, przy ponownej próbie odpalenia jest juz dużo gorzej długo muszę kręcić zapala się konrolka ciśnienia oleju, silnik zapala i chodzi już ładnie. Poziom oleju jest ok, świece ok, wymieniony czujnik temperatury cieczy, dodam że ciekła pompa wtryskowa i fachowiec wymienił dwie uszczelki. Znajomy mechanik mówi że po uszczelnieniu pompy mogło sie coś popier... ale byłem u tego pompiarza już dwa razy i pukał młotkiem ustawiał tą pompe i mówi że to nie wina pompy bo problem jest tylko na zimnym silniku. Prosze o odp. Juz nie wiem gdzie mam z tym jechac co robić dalej?
ERW0 Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zacznij od sprawdzenia ciśnienia w cylindrach ,oczywiście w twoim przypadku jak będzie zimny.
OLIVER Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 a byłeś przy tym jak mechanik ustawiał Ci pompę .Podpinał pod vaga sprawdzał kąt wtrysku dawkę startową jaka jest ustawiona?bo mógł po przestawiać i dlatego cuda się dzieją ...
Rekomendowane odpowiedzi