Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Myjnia automatyczna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam fajny kuponik na rabat 50% na myjkę Statoila, program premium z myciem podwozia. Ale mam pytanie czy moge tam umyć auto ? Czy nie zaszkodze lakierowi ? I jeszcze pytanko co do lusterek...jak je zlozyć zeby ich nie uszkodzic ? Czy nie skladac do tej myjni ? Majac punto jezdzilem czasem i bylem zadowlony bo autko bylo fajnie czyste, ale odkad mam audi, myje je tylko na bezdotkowej myjni z obawy o porysowanie lakieru przez szczotki.

Edytowane przez sebul

Opublikowano

Ja powiem tak, też ktoś mi wciskał ten kupon ale od zawsze jestem zgrupy tych ludzi którzy w żadnym wypadku nie polecą myjni automatycznej z prostego powodu, co kryje się w tych szczotkach? nie wiadomo pozatym od zawsze jest jasne że te myjnie strasznie rysują lakier, pozostawiają koliste smugi i mikro rysy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Od 4 lat żadne moje auto nie widziało szczot... Pracownik myjni może Ci gwarantować że szczoty są wymieniane regularnie, ale nie przewidzisz czy godzinę wcześniej nie mył się tam jakiś geodeta wracający świeżo z budowy itp. Ja na szybkie mycie stosuję samą bezdotykówkę, a na dokładniejsze ogarnięcie auta płukanie bezdotykiem i jazda na gąbce :D

Opublikowano

Podobno gąbki też nie wolno używać bo wbija się w nią piasek i rysuje. Zalecają fachmani szczotki z naturalnym włosem.

Opublikowano

jacek70 masz jak najbardziej rację! Mówiąc gąbka miałem na myśli gąbkę z mikrofibry/bawełny a nie tradycyjną "gąbczastą". Ta faktycznie jest niezdrowa dla lakieru.