mrc2410 Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 Witam koledzy. W mojej A4 pojawił się kolejny problem. Mianowicie podczas jazdy np na 5,6,4 gdy silnik i skrzynia jest pod obciążeniem i mam wciśnięty gaz i w momencie gdy puszcze pedał gazu z prawej strony z okolicy polosi przegubu czy też koła słychać takie szmeranie. Jest to chwilowe tylko w chwili puszczenia gazu. Gdy znowu dodam gazu i puszcze znowu coś harczy czy szmera nie wiem jak to nazwać. Miał ktoś do czynienia z podobnym problemem?
Lukasz_200616 Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 Witam koledzy. W mojej A4 pojawił się kolejny problem. Mianowicie podczas jazdy np na 5,6,4 gdy silnik i skrzynia jest pod obciążeniem i mam wciśnięty gaz i w momencie gdy puszcze pedał gazu z prawej strony z okolicy polosi przegubu czy też koła słychać takie szmeranie. Jest to chwilowe tylko w chwili puszczenia gazu. Gdy znowu dodam gazu i puszcze znowu coś harczy czy szmera nie wiem jak to nazwać. Miał ktoś do czynienia z podobnym problemem? prawdopodobnie zmienna geometria łopatek turbiny ja mam podobnie, spróbuj zdjąć wężyk od gruszki turbiny i zobacz czy szmery znikły, wiadomo mocy nie będzie ale będziesz wiedział w którą stronę się kierować w rozwiązaniu problemu.
mrc2410 Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Opublikowano 9 Lutego 2015 Witam koledzy. W mojej A4 pojawił się kolejny problem. Mianowicie podczas jazdy np na 5,6,4 gdy silnik i skrzynia jest pod obciążeniem i mam wciśnięty gaz i w momencie gdy puszcze pedał gazu z prawej strony z okolicy polosi przegubu czy też koła słychać takie szmeranie. Jest to chwilowe tylko w chwili puszczenia gazu. Gdy znowu dodam gazu i puszcze znowu coś harczy czy szmera nie wiem jak to nazwać. Miał ktoś do czynienia z podobnym problemem?prawdopodobnie zmienna geometria łopatek turbiny ja mam podobnie, spróbuj zdjąć wężyk od gruszki turbiny i zobacz czy szmery znikły, wiadomo mocy nie będzie ale będziesz wiedział w którą stronę się kierować w rozwiązaniu problemu.Tak ten objaw tez mam. Ale mój dotyczy tylko w momencie gdy jadę. I nie powoduje to turbo bo turbo tez chrobocze.Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi