Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Pioneer DEH-P700BT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, powoli przymierzam się do wymiany radia, a jako że jestem zwolennikiem Pionka, to chciałbym zamontować takie oto radyjko: http://www.allegro.pl/item453970652_nowe_gw24_pioneer_deh_p700bt_super_cena.html

W opisie jest info, że wyświetlacz i przyciski mogą być podświetlane w kolorze czerwonym, ale czy ten czerwony będzie taki sam jak podświetlenie w naszych samochodach?

Teraz mam zamontowany wysłużony już model DEH-P3630MP z czerwonymi przyciskami i białym wyświetlaczem - kolor nawet podobny do podświetlania deski.

No i druga sprawa, odnośnie samej ramki, otóż zastanawiam się, czy ciężko było by zrobić ramkę do tego radia - taką która zasłaniała by otwory po fabrycznym radiu (te po bokach) i np. zrobić tam wejście USB dla odtwarzacza, a po drugiej stronie wejście AUX dla innego źródła dźwięku.

Proszę o opinie.

Opublikowano

podswietlenie powinno byc podobne. ja mam soniaka i mam przyciski podswietlone identycznie jak ori. wczesniej mialem JVC i tez czerwony byl git.

a co do tej ramki to calkiem ciekawy pomysl :good: jak cos zrezasz to pamietaj sie pochwalic

Opublikowano

mam P55BT również 10 kolorków do wyboru i czerwień daje rade! Na pewno będziesz zadowolony. Co do tych zaślepek po bokach, to są do kupienia na allegro też. Ale pewnie je masz skoro masz pionka, a nie ori radyjko. Jeżeli je wywalisz i zrezasz ramkę z gniazdkami na frontach, to po pierwsze radio może nie siedzieć solidnie, tylko latać na boki, po drugie (ale to tylko i wyłącznie moje zdanie) wystający od przodu pendrive raz że nie wygląda zbyt atrakcyjnie, dwa, że nie trudno walnąć go przez przypadek ręką i wyłamać coś. Dlatego ja osobiście USB wyprowadziłbym do schowka/popielniczki etc na kebelku. To jest właśnie + tego radia co podałeś, że nie ma USB na froncie.

Opublikowano

mam P55BT również 10 kolorków do wyboru i czerwień daje rade! Na pewno będziesz zadowolony. Co do tych zaślepek po bokach, to są do kupienia na allegro też. Ale pewnie je masz skoro masz pionka, a nie ori radyjko. Jeżeli je wywalisz i zrezasz ramkę z gniazdkami na frontach, to po pierwsze radio może nie siedzieć solidnie, tylko latać na boki, po drugie (ale to tylko i wyłącznie moje zdanie) wystający od przodu pendrive raz że nie wygląda zbyt atrakcyjnie, dwa, że nie trudno walnąć go przez przypadek ręką i wyłamać coś. Dlatego ja osobiście USB wyprowadziłbym do schowka/popielniczki etc na kebelku. To jest właśnie + tego radia co podałeś, że nie ma USB na froncie.

Jeżeli chodzi o zaślepki, to mam właśnie takie i prawde mówiąc trochę mnie one denerwują. Myślałem o tym, żeby zintegrować je z ramką od radia, aby nie było widoczne że sa dokładane. Wejście USB własnie chciałem na nich zrobić, ale też mam obawy co do tego, czy przez przyapdek nie ułamię samego gniazda albo nośnika danych, więc chyba pozostaje ta druga opcja, czyli kabelek do popielniczki lub schowka na monety.

Miał bym tez do ciebie pytanie odnośnie tego jak w tych radiach sprawdza się BT? Czy nie ma z nim problemów, a jeżeli sa to jakie? Jaka jest jakość rozmów prowadzonych przy wykorzystaniu radia z BT? No i co poza zestawem głośnomówiącym daje?

Opublikowano

Co do BT to Ci nie powiem, bo nie mam mikrofonu, ale raz się połączyłem i jakość w głośnikach OK. Nie wiem jak w innych radiach, ale w pionkach obsługa tego jest dość zawiła, a ja w dodatku nie mam instrukcji, to też udało mi się fuksem sparować radio z telefonem dopiero po 2dniach hehe. Osobiście tylko z ciekawości, bo nie korzystam z tego.

Acha, poza zestawiem głośnomówiącym daje to, to: że możesz urzywać telefonu jako źródła dzwięku tj słuchać mp3, oglądać teledynki :) Natomiast jeśli chodzi o praktyke, to u mnie nie działa (ale chyba coś źle robie).

Opublikowano

Co do instrukcji, to można znaleźć na stronie: http://www.service.pioneer-eur.com/peeservice/RegistrInstrMan.nsf/Search?openform

W prawdzie na BT nie zależy mi tak bardzo, bardziej na czarnym froncie, czerwonym podświetlaniu i wejsciu USB. Niestety niewiele jest odtwarzaczy spełniających te wymagania.

Opublikowano

Jeśli Ci nie zależy na BT to są też dobre pionki DEH 4000 i DEH 5000 ale nie posiadają BT. Oba mają podświetlenie na czerwono a ten drugi ma kilkanaście kolorów. Posiadają wyjścia USB 2.0 DEH 4000 ma na froncie a DEH 5000 z tyłu przez kabel ma wyjście USB (dla mnie jest lepszym rozwiązaniem niz wyjście na froncie) mają wyjścia RCA czyli na wzmacniacz.

Wymieniam je ponieważ są duzo tansze od modelu DEH P700BT a juz spotkałem wielu klientów którzy kupowali te modele typowo pod nasze audiczki :>