HiRide Opublikowano 8 Października 2008 Opublikowano 8 Października 2008 Wrócilem wlasnie z lotniska a w drodze na lotnisko na drodze szybkiego ruchu prosto pod moje auto przy 120km/h wskoczyl kot lub lis.Uszkodzenia jakie stwierdzilem na teraz to wszystkie kratki zderzaka do wymiany,zostala tylko jedna ale uszkodzona jest,dolna dokladka zderzaka do wymiany,uszkodzona oslona przykrecona od spodu do dokladki zderzaka i najgorsze -powginana chlodnica pierwsza od przodu auta.Teraz nie wiem jaka to jest chlodnica?Z klimy ?Intercooler?wody?Jaki jest koszt takiej chlodnicy?
Wąski Opublikowano 8 Października 2008 Opublikowano 8 Października 2008 Od klimatyzacji od 200 -450 zł [br]Dopisany: 08 Październik 2008, 09:39_________________________________________________Kup nową http://www.motoallegro.pl/item447937434_chlodnica_klimatyzacji_audi_a4_8e0_2001_nowa.html
HiRide Opublikowano 8 Października 2008 Autor Opublikowano 8 Października 2008 Od klimatyzacji od 200 -450 zł [br]Dopisany: 08 Październik 2008, 09:39_________________________________________________Kup nową http://www.motoallegro.pl/item447937434_chlodnica_klimatyzacji_audi_a4_8e0_2001_nowa.html dzieki.Wiec gdzie sie znajduje icek ?Zaloze dokladke od s line tylko chcialbym wiedziec jak wyglada sprawa z kratkami.Te po bokach sa inne a czy srodkowa pod tablica rej.tez?Chalogeny tez sa inne?Jakie sa ceny a w aso kratek i chalogenow do zderzaka s -line ?
Wąski Opublikowano 8 Października 2008 Opublikowano 8 Października 2008 Wszystkie kratki są inne,Halogeny są takie same boczne kratki ok 70 zł 1 szt środek zapewne ok 300 zł
AndyN Opublikowano 8 Października 2008 Opublikowano 8 Października 2008 Wiec gdzie sie znajduje icek? W nadkolu. Nie pamiętam po której stronie w 1.9 tdi
HiRide Opublikowano 8 Października 2008 Autor Opublikowano 8 Października 2008 Dzieki koledzy nie wiem jak sprawdzic czy chlodnica klimy jest uszkodzona czy nie bo te ze jest powginana chyba nie musi oznaczac ze jest uszkodzona tzn nieszczelna.W celu sprawdzenia mam wlaczyc klime i patrzec co sie dzieje czy lepiej gdzies z tym pojechac gdzie zajmuja sie klima ?
lelus_DT Opublikowano 8 Października 2008 Opublikowano 8 Października 2008 jedz na sprawdzenie szczelnosci ukladu bo mozesz miec np. maly wyciek i sam tego nie zauwazysz, jesli chlodnica jest wygieta to rzeczywiscie nie swiadczy o tym ze jest nieszczelna, moze wystarczy ja naprostowac albo zostawic tak jak jest jesli tego nie widac. Jesli wyjdzie ze uklad jest nieszczelny i wina tego jest nieszczelna chlodnica to pierw jedz z nią do kogos kto zajmuje sie spawaniem aluminium i naprawą chlodnic, prawdopodobnie uszkodzeń nie masz duzych wiec wydaje mi sie ze bez problemu by ci to załatał za pare groszy - ja w swojej starej a4 zaplacilem chyba 30 zl , koles jeszcze czyms pozniej maźnął na czarno i nie widac bylo wogole. Problem jest jesli ktores zeberko jest nieszczelne - tego juz sie nie da naprawic , ale mozna takie uszkodzone zeberko odciac od reszty o ile dobrze pamietam, tak ze szkoda kupowac nowa i wywalac 400zl jak mozna to zrobic za pare groszy. ICek jest po lewej str., miedzy zderzakiem a nadkolem
HiRide Opublikowano 8 Października 2008 Autor Opublikowano 8 Października 2008 jedz na sprawdzenie szczelnosci ukladu bo mozesz miec np. maly wyciek i sam tego nie zauwazysz, jesli chlodnica jest wygieta to rzeczywiscie nie swiadczy o tym ze jest nieszczelna, moze wystarczy ja naprostowac albo zostawic tak jak jest jesli tego nie widac. Jesli wyjdzie ze uklad jest nieszczelny i wina tego jest nieszczelna chlodnica to pierw jedz z nią do kogos kto zajmuje sie spawaniem aluminium i naprawą chlodnic, prawdopodobnie uszkodzeń nie masz duzych wiec wydaje mi sie ze bez problemu by ci to załatał za pare groszy - ja w swojej starej a4 zaplacilem chyba 30 zl , koles jeszcze czyms pozniej maźnął na czarno i nie widac bylo wogole. Problem jest jesli ktores zeberko jest nieszczelne - tego juz sie nie da naprawic , ale mozna takie uszkodzone zeberko odciac od reszty o ile dobrze pamietam, tak ze szkoda kupowac nowa i wywalac 400zl jak mozna to zrobic za pare groszy. ICek jest po lewej str., miedzy zderzakiem a nadkolem podejzewam ze kupie nowa chlodnice za kase z casco bo łatac mozna i bedzie tanio ale nie bedzie to tak pewne jak nowa chlodnica
iwadrian Opublikowano 8 Października 2008 Opublikowano 8 Października 2008 Najprostrzym sposobem sprawdzenia czy gaz nie wyciekł z klimy jest jej załączenie. klima nie załączy się bez gazu,nie bedzie chłodzić i bedzie cały czas świecić się kontrolka trybu ECON.
lelus_DT Opublikowano 10 Października 2008 Opublikowano 10 Października 2008 aa no to jak masz caso to inna sprawa w takim wypadku to kupuj nowa
HiRide Opublikowano 10 Października 2008 Autor Opublikowano 10 Października 2008 aa no to jak masz caso to inna sprawa w takim wypadku to kupuj nowa musza tylko znalesc jakas pewną nową - w serwisie chca za taka 1,3 tys a na allegro ktora pokazal mi Wąski facet chce 200 zl
lelus_DT Opublikowano 10 Października 2008 Opublikowano 10 Października 2008 kup zamiennik najlepiej w jakims sklepie motoryzacyjnym tak ze bys sprawdzil czy sa takie same bo z tego co wiem to np. do b5 sa 2rodzaje do 1,9 tdi a jak jest w b6 to nie wiem, jesli chodzi o jakosc zaminnikow chlodnic to nie odbiegaja one od oryginalu i naprawde mozna to smial brac ja juz kilka razy takie zakladalem i zero zastrzezen. Lepiej wziasc nowy zamiennik jak stary oryginal, takie moje zdanie, a i masz gwaracje : dodatkowy plus
HiRide Opublikowano 10 Października 2008 Autor Opublikowano 10 Października 2008 kup zamiennik najlepiej w jakims sklepie motoryzacyjnym tak ze bys sprawdzil czy sa takie same bo z tego co wiem to np. do b5 sa 2rodzaje do 1,9 tdi a jak jest w b6 to nie wiem, jesli chodzi o jakosc zaminnikow chlodnic to nie odbiegaja one od oryginalu i naprawde mozna to smial brac ja juz kilka razy takie zakladalem i zero zastrzezen. Lepiej wziasc nowy zamiennik jak stary oryginal, takie moje zdanie, a i masz gwaracje : dodatkowy plus poszukam czegos na alledrogo moze akurat trafie.Do wymiany tej chlodnicy trzeba sciagac zderzak ?Bede go napewno sciagal wiec moze bylbym w stanie sobie ja sam wymienic a potem tylko podjechac gdzies gdzie i nabija gaz do niej ? A no i koledzy majacy b6 jak to jest w koncu ? Jest jakas chodnica klimy dedykowana tylko do 1.9 tdi czy do wszystkich b6 jest taka sama?
Rekomendowane odpowiedzi