Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wzmocnione Sprzęgło jednomas 1.9TDI 110 czy dwumas 1.9TDI 130 , 2.5TDI 150-180

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Umnie wkońcu został jednomas kewlar i wzmocniony docisk ciskam już ponad rok ostatnio wystroiłem wszystko

Jak coś to tu stary pomiar przed strojeniem

621f5e6ae888.jpg

A tutaj najbardziej aktualny po ostatnim strojeniu.
5a2777e53067.jpg

A tu film jeszcze przedfinalnym strojeniem
https://web.facebook.com/audispotNowySacz/videos/vb.537217136368959/948364611920874/?type=2&theater

Opublikowano

Jak wzmacniales sprzeglo? 2 sloneczka?

Opublikowano
  • Autor

Tak dokładnie u Radzikowskiego bo tak mu chyba było w Warszawie z tego co pamiętam ładnych kilka lat temu

Opublikowano

Tylko u kogo nabic tarcze.. O radzikowskim jest sporo zlych opinii od dluzszego czasu.. Alternatywy?

Opublikowano
  • Autor

Jak zakładałem ten wątek to udało mi się wysłac calość gdzieś pod Kraków i tam mi obili kewlarem wzmocnionym jeszcze blachą za sto coś ale nazwy niepamiętam dokładnej wiem że na necie szukałem tak czy siak wysłałem cały zestaw i go sprawdzili przyokazji

Opublikowano

Ja bede kupowal caly nowy set... Chodzi tylko o obicie tarczy..

Byl to moze RegenMot? Cos takiego w Krk znalazlem..

Opublikowano
  • Autor

Właśnie niepamiętam nazwy wiem tyle że dzwoniłem wszedzie gdzie znalażłem numery i gdzieś koło Krakowa było najtaniej i najszybciej kwitów niemam niestety bo niedawali nic więc niewiem czy to oni

Opublikowano

Eh.. Rozmawialem wlasnie z kilkoma zakladami w tym tez Radzikowskim.. I robie sie tylko glupszy... Docisku ori od AVFa sie nie da wzmocnic bo ma samoregulacje a jakim go zastapic?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, Mam Audi obecnie zrobioną jak w sygnaturze ~ 165KM + 354NM. Obawiam się, że jak się zrobi ciepło to będę wrzucać FMIC, bo pewnie seryjny nie będzie dawać rady.

Mam zamiar również turbo na AWX oraz założyć kpl dwumas + sprzegło AWX.

I tu mam pytanie, czy dwumas ze sprzęgłem podejdzie P&P do mojego AHH 90KM? Ile taki zestaw znosi?

Z góry dzięki za rady :wink:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ja dalej w swojej a6 c5 1.9 tdi afn 110@180 borykam sie ze sprzegłem tzn sprzegło trzyma ale strasznie szumi na POSTOJU ..wcisne 2 cm sprzegło cisza (była zmiana na jedno mase zestaw od kolegi)

wiec wyjmuje dzis tarcze u mechanika a tu 240mm nr 038141032g czyli chyba od 130km ASZ dwumasy?

Wiec rozumiem ze tarcza od dwu masy z kołem od jednomasy i przez to ten szum na biegu jałowym?

http://www.sprzeglo.com.pl/ProductDetails/Show.rails?s=Zestaw-sprzegla,,Wybierz,AUDI,A6-(4B--C5)-1997-01-2005-01,1.9-TDI-110km,&n=,&a=VALEO-Zestaw-sprzegla-ze-sztywnym-kolem-zamachowym-VALEO-835091-835091&i=500005,501891,508318,P,29,-1,32667 to by było ok ?

Edytowane przez tygrxek

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Odgrzeje kotleta. Mam dwumase o numerze 038105266AN i docisk 038141032P. Z jakiego to jest silnika 1,9? Ilu konnego?