ADHDmfe Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) WitamPrzedstawiam kolejną zabawkę którą robie dla siebie a jest nią jak wiadomo A4 b5Audi z 96 roku napędzana silniczkiem o pojemności 1.8 generującym moc 125koni, z "bajerów" klimatronik i elektrisie szybki.Aktualnych zdjęć audi nie będę zamieszczać bo wszyscy dobrze wiedzą jak wygląda b5 (srebrne) zdjęcia będa dodawane wraz z postępem prac Plan na tą chwile jest następującyBuda:dostanie poliftowy pakietWnętrze:nowe zegary + kontrolne silnikakubełkitunel poliftSilnikswap na serce które składałem od dłuższego czasu (jeździło w golfie) czyli 1.8 16vt:blok PG (natrysk na tłoki)- nowe tulejewał +zamach PGkorbowody + ścięte tłoki z s2kolektor wydechowy + turbo s2dolotowy to skrócony 16vgłowica 16v po remoncie i portingu z odwróconym wałkiem (kto wie ten wie)itdsilnik przygotowany pod 300+Elektryka:Digifant I spięty z DET3 pracujący z 2 pompami paliwa, procedura startuNapęd:aktualnie silnik został spasowany ze skrzynią EHV jednak jest plan na QTfote:Kolega po fachu proponował wykorzystać silnik do budowy trajki: Edytowane 21 Lutego 2015 przez ADHDmfe
Frankk Opublikowano 16 Lutego 2015 Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) Tutaj zdjęcia nawet seryjnej b5 są mile widziane Ile przewidywanych koni tatki silnik osiągnie? Edytowane 16 Lutego 2015 przez Frankk
ADHDmfe Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Opublikowano 17 Lutego 2015 aktualnie bezpiecznie 280koni jak uznam że wszystko jest ok wlecą kute korbowody i zakręcimy już na 300+dzisiaj silnik wyląduje na wózku i przejdzie pare testów i dotrze się wstępnie, dodam później pare zdjęć.
ADHDmfe Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Opublikowano 17 Lutego 2015 Łaziska piękne nasze miasto robotnicze ;D
ADHDmfe Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Opublikowano 3 Maja 2015 (edytowane) Silnik na stojaku podpięty, elektryka z detem przerobiona tak że wystarczy podpiąć zasilanie i ogień.a tak z innej beczki w weekend wyspawałem kumplowi takie coś z kwasówki łączone clambami, jakby ktoś chciał to nie ma problemu wykonać, wydech poniżej do mazdy 323f (ten mugen na życzenie klienta...) No więc Q (b6) już na placu, za 2 tygodnie zawita u mnie znajomy elektryk przerobić elektryke silnika pod audi. W lipcu/sierpniu wpada do mnie kumpel z piaskarką przemysłową i na kołysce będziemy piaskować całe podwozie, po piaskowaniu przyspawać dorobione mocowania i spiąć napęd z 1.8 16v turbo. na jesieni bądź zimą blacharka jak się uda to w RS pakiet (komplet z tylnymi błotnikami) jeśli nie będzie tyle czasu to "S", jeszcze się okaże No to myślę w przyszłym tygodniu już zacząć operacje wsadzenia tego na auto Edytowane 19 Lutego 2015 przez ADHDmfe
Rekomendowane odpowiedzi