Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Demontaż kopułki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, posiadam ADP 1.6, i nie wkreca mi się na obroty, kreci się do 5 tys obrotów, ogolnie muł straszny nie zbiera sie, zero mozliwosci przy wyprzedzaniu. Zajme sie niedługo demontażem kopułki jakies rady macie? Bo widziałem ze z dojsciem słabo jest :)

Opublikowano

Ja bym zaczął nie od kopułki a od sprawdzenia błędów.

Opublikowano
  • Autor

4082 sonda lambda 1 - błąd sygnału
4480 multiplicative mixture correction 1 - mixture too rich - zbyt bogata mieszanka

Opublikowano

Po skasowaniu powracaja?

Opublikowano
  • Autor

Tzn ten drugi zawsze a ten 1 nie koniecznie. I jeszcze zauważyłem dziś jak mi zgasł bo za szybko puscilem sprzegło, jak chcialem go znowu odpalić odpalił za 3 podejsciem i pracował na 3 garach jak traktor po dodaniu gazu praca rozłozyła sie na 4 ponadto świece sa białe i sonda podobnie biala jak tynk.

Opublikowano

Sonda mozesz uszkodzona i miesza skladem mieszanki na ubogo. Odlacz sonde i sprawdz jak jezdzi. Jesli wiesz jak sprawdz jak oscyluje lambda w Vagu. Mozna tez na troche odlaczyc akumulator w celu resetu ECU.

Edytowane przez neoxpl

Opublikowano
  • Autor

Oscylacja na kompie była w normie jesli motor pracowal na wolnych a jak sie go trzymało na wyzszych obrotach (3000-4000) to odwalała robote i norma skakala jak głupia :/ Sonda juz byla raz wymieniona nic nie dało.

Opublikowano

Ok ale jesli pierwszy bład powraca po czasie to oznacza cos z sonda. Do kopułki dostaniesz sie odkrecajac zbiornik płynu chłodzniczego.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

A po odłączeniu sondy w takim razie czego powinienem się spodziewać i co sie powinno dziać?

Problem rozwiazany :) Sonda sprawna, kopułka też lecz przepływka do wymiany :) Dzieki wszystkim! :)

Opublikowano

kolego jak wygladala twokja uszkodzona przeplywka ? mam podobobny problem tylko przy 4-5 tysiacach odcina zaplon szarpnie autem i gasnie . miales takie cos ?

Jak powinna chodzic klapka przepływomierza ? luzno ciezko ?w jakim polozeniu powinna byc

Opublikowano
  • Autor

Chyba mylisz przepływke z przepustnica. Tak, przepływka robiła mi tak ze kolo 4-5 tyś. silnik na nic nie reagował

Opublikowano

A ze gasnie to myslisz ze.to przepustnica ?

Bo.jak odkrexilem przeplywomierz to.tak jakby klapka ciezko.chodzib.