Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w nagrode za to ze poszedłem z moja na greya :decayed:

jutro ide kupic sobie 50 cali i która z tych platform :banan:

jutro znaczy o 16.30 i do tej godziny prosze abyscie przedstawili za i przeciw dla obydwu platform, mialem do tej pory 360 i zastanawiam sie nad przejsciem do sony tyn bardziej ze chce jakos w maju tez nabyc xperie z3 compact i cos niby ona kompatybilna z ps4 tak?

druga sprawa to ze w podobnej cenie bede mial do wyboru xone plus pad i fifa 15 a z drugiej strony ps4 plus kamerka plus pad ale bez fify

ile kosztuje fifa w ps store?

jak wyglada jakosc grafiki w obu platformach , gdzie tansze gry i gdzie ich wiecej jest dzisiaj

itp itd

czas start !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

grafika i wydajność - ps4

większa ilość gier (i mniejsza cena) - xone.

na wydajność bym nie patrzył, sprawdź po prostu jakie gry cię zainteresują na każdej z konsol i wybierz.

Opublikowano

Sprawdź wśród znajomych kto jaką ma konsole.Zawsze jest z kim pograć później.Ja szczerze nie widziałem jakiejś kolosalnej różnicy w grafice jak widziałem u znajomych jedno i drugie ;p

Opublikowano

Kup kompa :wink:

Ktoś z forum sprzedaje

http://allegro.pl/show_item.php?item=5099035552

Mówi się, że pod względem wydajności kompy biją już konsole, że obecna generacja konsol jest ostatnią jaka powstanie, bo nie będą w stanie dorównać komputerom.

Zamiast się napalać, to sprawdź jakie gry i gdzie wyszły, jakie Cię bardziej interesują, z kim można się na gierki wymienić.

Mam PS3 od początku prawie i jakoś mnie jej walory nie powaliły. Tzn. filmy Blue Ray robiły wrażenie, ale zaraz też wyszły odtwarzacze na kompy, więc przewaga szybko zniknęła.

Osobiście to teraz bym przyinwestował w jakiś porządny komputer, który co rok/dwa można poprawiać i zawsze będzie na topie.

Ale ja nie jestem jakimś maniakiem gier czy posiadania najnowszej techniki dla samego posiadania.

Opublikowano

Kompa nie chce bo jest mi zbędny , zdecydowałem sie na konsole no chce tylko grac

Tv juz bedzie smart i 3d wiec nie widze sensu inwestowania w kompa , konsola ma byc na pare lat

Szkoda ze ta kamerka Sony przy kinekcie to kulawa bo ten kto nie grał kinectem ze znajomymi nie wie co traci

Ale ps4 jest bardziej wydajna a xbox ma tańsze gry i mam metlik

Opublikowano

ja osobiscie wole ps4 ;) nie wiem jeszcze jak dziala nowa kamerka na ps.

Niestety online jest juz platny w ps4, ale chociaz daja gry za free

w ps store fife masz za 289zl edycje specjalna

Opublikowano

Osz k**wa kolega ostatnio brał na Allegro wersje cyfrowa za 80 zł tyle ze na koncie swoim mozna grac tylko

Opublikowano

jak miałeś x360 to bierz xone, znam kilka osób które przeskoczyły z x360 na ps4 i po niedługim czasie sprzedawali żeby kupić xone

Opublikowano

No mam zakręcenie w głowie juz cos wziąć , gry w wersji bez pudełka na ixa mozna kupować marketplace czy jak ?

Opublikowano (edytowane)

na xone też sa darmowe gry w ramach abonametu.

btw. na xone jest EA Access, za 15zł za miesiąc masz dosęp do wszystkich gier EA w tym także do fify 14 :)

http://www.ea.com/eaaccess/

chyba sprawa jest przesądzona.

Edytowane przez tracer123
Opublikowano

Osz k**wa kolega ostatnio brał na Allegro wersje cyfrowa za 80 zł tyle ze na koncie swoim mozna grac tylko

wersja cyfrowa jest inaczej liczona heh. Ciekaw jestem tylko jak bo przebitki cen sa meeega.

ale na pss zawsze sa ceny drozsze, ale da sie to obejsc ;p

Opublikowano

Zostałem przy x

I wlasnie sie przekonałem jak bardzo jestem w tyle z obecna technologia

W szoku byłem ze pilotem joystickiem od tv mozna sterować tez dekoder Polsatu bo ustawieniu odpowiednim odbiornika IR

Odpaliłem fife 15 i włączyłem 3d i wyglada to nawet całkiem całkiem tylko oczy bolą od okularów

Opublikowano

No ja zeby odkryc full opcje ps4 musze miec TV 4k hehe :P

pozatym nie wiem jak w x ale w ps mozna uruchamiac konsole glosem i z wykrywaniem twarzy xD ale nie wiem jak to dziala bo jeszcze kam nie mam :P

Opublikowano (edytowane)

Ja osobiście polecałbym ci PS4 - większa, łatwiej dostępna w porównaniu do XOne, kolekcja gier. Jeśli chodzi o interfejs, obie konsole są na podobnym poziomie, czyli jeszcze słabo rozwinięte. A jeśli chodzi o ceny gier na PSS, są duże, ale istnieje sposób który pozwoliłby ci kupować takie gry na spółkę ze znajomym. Co najbardziej boli mnie w PS4 to brak możliwości odtwarzania filmów(jeszcze), czyli to co najbardziej podobało mi się w PS3. No i jeszcze do plusów można zaliczyć pada.

Edytowane przez MrFork
Opublikowano

Pad od ps 4 jest plusem ?

Herezje

Niestety pad od ps nigdy nie dorówna temu od x

Opublikowano

Mam w domu pady i ten o x'a i te od ps3 i ps4. Pad od x'a świetnie leży w dłoni, jest wygodny, ale krzyżak to mogli sobie odpuścić ;d porównując pada od ps3 do x'a zgodzę się z tobą że mu nie dorównuje - jest mały, wypukłe gałki, po długiej grze ręce się pocą itd. ale z padem od ps4 to już całkiem co innego, gałki są w większej od siebie odległości, pad jest ogólnie szerszy, wykonany z innego materiału, co nie powoduje tego pocenia się rąk, jedyne co może denerwować - to światło z tyłu pada podczas nocnego grania xd.

Opublikowano

dla mnie osobiscie najlepszy pod byl w ps3, ten od ps4 to lipa

Opublikowano (edytowane)

No ja zeby odkryc full opcje ps4 musze miec TV 4k hehe :P

pozatym nie wiem jak w x ale w ps mozna uruchamiac konsole glosem i z wykrywaniem twarzy xD ale nie wiem jak to dziala bo jeszcze kam nie mam :P

4k hehe

jak te konsole ledwo dają radę w Full HD :)

oraz w xone masz więcej bajerów związanych z kamerką, kinekt robi swoje.

w tych konsolach sprawa jest prosta (na dzien dzisiejszy)

xone - więcej gier oraz tańsze gry, lepszy pad, możliwość podłączenia dekodera do konsoli (niezły bajer)

ps4 - większa wydajność.

Edytowane przez tracer123
Opublikowano

No wlasnie pracuje nad tym zeby połączyć tv dekoder Polsatu i konsole , w dekoderze tylko 1 hdmi jest i szkoda bo nie chce non stop konsoli miec włączonej zeby dekoderem sterować i konto gold xbox live na rok z Allegro kupiłem za 125 zł hehe

Opublikowano

jak dobrze zakrecisz to w ps4 na rok kupisz za 60zl hyhy na rok :P

kinect nie wiem jak dziala wiec nie oceniam.

czy ja wiem czy tak ledwo na full hd daja. zalezy jaka gra i jaki kabel hdmi

pad to juz kwestia gustu