mati95115 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 też tam myślę ze wina leży w przepływce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benyA4 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Nasze przepływomierze odczytuja ilość powietrza i jakość zasysanego powietrza. Myślę że tam jest pies pogrzebany. Spadek wydajności nie wywala błędu. Na dniach przyloze się bardziej do czyszczenia, strzykawka denaturatu powinna pomóc W tego rodzaju przeplywce zadne czyszczenie nic nie da. Drucik pomiarowy jest zbyr delikatny co najwyzej mozesz go uszkodzic. A gdyby nawet udalo ci sie go wyczyscic to wymagal by kalibracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xsebo1 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Gdzieś widziałem sam wkład do wymiany i nie mogę znaleźć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slo Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 a jak auto jest na luzie i dodajesz gazu to też wolno spadają obroty ? czy normalnie ? Problem jest TYLKO przy zmianie biegów czy na jałowym podobnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xsebo1 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Jest ok Czyli normalnie spadają obroty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slo Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 ja np mam niepodłączony czujnik sprzęgła i objawy są podobne. Jednak na luzie też dość wolno obroty spadają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xsebo1 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Problem jest jak mam rozpędzone auto i wrzucę luz. Wskazówka zatrzymuje się na chwilkę w miejscu i wolno spada, zatrzymuje się i spada +-co 2 tys obrotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slo Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 mam tak samo, tylko że u mnie to czujnik sprzęgła a u Ciebie nie wiadomo .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xsebo1 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Z wcisnietym sprzęgłem tak samo się dzieje Wszystko wskazuje na przeplywke, jakby gubila się z obliczaniem powietrza Wymieniłem filtr powietrza i wymontowalem wkład w przeplywce. Wypsikalem całą puszkę środka do czyszczenia w odstępach 10 minutowych, na gniazdo wtyczki też i wszystko jest ok, obroty spadają płynnie. Poprawa nie trwała długo, znowu jest jak było. Może się nie rozgrzał dobrze... Wogole z obrotów długo schodzi porównując inne auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysuchom Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Ja miałem takie objawy i winny był zaworek odpowietrzenia skrzyni korbowej. Po wymianie lux a koszt - para dych. Witaj.Jak wygląda ten zaworek i gdzie on sie znajduje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati95115 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 tylko ze kolega Jacek ma 1.8T a nie 2.0. Inna konstrukcja odmy i w ALT ten zaworek nie wystepuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xsebo1 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zauważyłem że zmieniając bieg obroty podnoszą się minimalnie i spadają falowo co 2 tys km, choć nie zawsze. Kusi mnie żeby wytargac przepustnice i wyczyścić porządnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati95115 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Czyszczenie przepustnicy nic nie daje przerabiałem to u siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1993r Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Mam ten sam problem na zimnym silniku wszystko jest ok po rozgrzaniu głupieje. Jeżeli chodzi o termostat to na pewno nie to wymieniałem bo mi padł i nadal to samo, układ jest szczelny myślę o wymianie odmy może tam być pies pogrzebany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xsebo1 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Wszystkie części odmy ulegajace zużyciu wymieniłem rok temu. Brak poprawy. Od tygodnia odma po modzie. Wolne schodzenie z obrotów zaskoczyło mnie zaraz po kupnie 2 lata temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1993r Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 no ja też już z tym się borykam od roku czyli odma chyba też odpada a ten czwórnik wymieniałeś ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xsebo1 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Gruszke, czwórnik z oringiem i wygiety wezyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1993r Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 To ciekawe czym to może być spowodowane widzę że wiele osób ma ten problem i wszystkim na zimnym schodzi ok a na ciepłym już nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xsebo1 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Przepustnica jest ogrzewana płynem z układu chłodzenia. Wyjmował ktoś i próbował czyścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1993r Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Przepustnice również wyjmowałem wyczyszczona na błysk nie powiem bo było trochę nagaru po zabiegu oczywiście adaptacja i nie widzę żadnych zmian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi