ryan11 Opublikowano 25 Lutego 2015 Opublikowano 25 Lutego 2015 Witam mam problem odnośnie do wskaźnika paliwa i na komputerze wskaźnik paliwa. Problem jest taki ze zatankowałem samochód i nie podniosła się wskazówka od paliwa i nie pokazało więcej KM na komputerze, jaka jest przyczyna problemu??
gacek585 Opublikowano 25 Lutego 2015 Opublikowano 25 Lutego 2015 Miałem to samo, przy kolejnym tankowaniu problem zniknął. Jak to wyglądało miałeś już wskazówkę na 0 przed tankowaniem? Za ile zalałeś?
ryan11 Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Opublikowano 25 Lutego 2015 Miałem to samo, przy kolejnym tankowaniu problem zniknął. Jak to wyglądało miałeś już wskazówkę na 0 przed tankowaniem? Za ile zalałeś? Wracałem z trasy i do domu moze mialem 15km i zatankowalem 5L paliwa, a było 10KM do zrobienia na komputerze
Tyrath Opublikowano 25 Lutego 2015 Opublikowano 25 Lutego 2015 Może pływak się zaciął. Przy szwankującej wskazówce na komputerze zasięg powinien się zwiększyć, a skoro ani wskazówka nie drgnęła ani zasięg się nie podniósł to ja bym szukał przyczyny w baku.
ryan11 Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Opublikowano 27 Lutego 2015 Jutro zatankuje i zobaczę czy cos wzrośnie, jeśli nie to napisze. Wczoraj zatankowalem i wszystko działa! Musiało cos sie zawiesić dzięki za pomoc Pozdro
sarin Opublikowano 21 Września 2015 Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) Bardzo proszę o pomoc gdzie szukać... A4 B6 1.9 TDI 2002 r. Licznik pokazuje tylko w zakresie od 1/2 do pełnego stanu paliwa niezależnie od tego ile jest zatankowane. Pływak sprawny - sprawdzony. Mam zapasowy pływak wyjęty ze sprawnego auta, również sprawdzony i również po podmiance na liczniku jest zły poziom. Bezpiecznik sprawny, wymieniony na nowy. Na teście zegarów wskaźnik pokazuje pełen zakres stanu. Brak jakichkolwiek błędów na VAG-u. Ręce mnie opadli... Edytowane 21 Września 2015 przez sarin
radzio49aa Opublikowano 21 Września 2015 Opublikowano 21 Września 2015 A moze gdzieś słaba masa jest przy przewodach przy pływaku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi