Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T AVJ zaniżony przepływ i doładowanie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Niedawno sprawdziłem logi, bo miałem wrażenie, że auto osłabło i okazało się, że maks. przepływ jaki miałem, to 110g/s, a doładowanie ledwie i tylko na chwilę 0,5 Bara.

Zacząłem sprawdzać przewody (na razie bez kompresora, bo nie miałem jak) i syczało przy wejściu do serwa. Okazało się też, że DV wcale nie trzymał, więc założyłem w pełni sprawny 710N. Zrobiłem logi i jest tylko minimalna poprawa..

Zerknijcie i pomóżcie odzyskać serię :)

http://vaglog.pl/log_205745.html

jakie logi zrobić jeszcze? Dzisiaj mam tylko 002+115, bo padł mi lapek.

Edytowane przez toman

Opublikowano

Zrób jeszcze 002+033, 118+020.

Opublikowano
  • Autor

wrzucam następne logi:

Grupa 002, 118, 114: http://vaglog.pl/log_205809.html
Opublikowano

Przepływka troche zaniża reszta wygląda w porządku.

Opublikowano
  • Autor

A czy turbo nie powinno dawać lepszego doładowania? Nawet w passacie 1.8t awt brejdaka osiąga te 0.6 Bara i wraz ze wzrastaniem obrotów nie spada tak szybko..

Po podmiance przepływomierza może wzrosnąć doladowanie czy tego się nie czepiać?

Opublikowano

Ciśnienie zadane pokrywa się z actualnym więc nie ma co kombinowac, będzie cieplej turbo załaduje więcej :)

Edytowane przez ?ukasz13

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

W międzyczasie padła mi przepływka - mam już nowego Boscha i zrobiłem logi:

Do wzorcowych 120 g/s nadal brakuje, chociaż jest o kilka gram lepiej niż w logach z pierwszego posta.. Przeglądałem logi z innych 1.8T i wydaje mi się, że u mnie jest coś jednak nie tak, bo turbo ledwie złapie w peaku 0,55 przy 2300 obr/min i zaraz spada poniżej 0,5 i utrzymuje się raczej w granicach 0,4, przy 4200 obr/min mam 0,41 bara.
Dla porównania brejdaka passat AWT doładowanie ~0,6 bara trzyma przy ~4000 obr/min gdzie ja wtedy mam 0,41 bara..
log Passka:
Passat AWT Grupa 002, 115: http://vaglog.pl/log_212194.html
Czy może to być spowodowane zapchanym katalizatorem - o ile jest to realne?

to dziwne, ale o ile dobrze pamiętam odpisałeś coś Łukasz13 i po poście ani śladu..

a w czym szukałbyś przyczyny zaniżenia na przepływce? Ostatnio słyszałem, że ktoś kupił kilka nowych boschów i każdy wskazywał inaczej..

Edytowane przez toman

Opublikowano

a w czym szukałbyś przyczyny zaniżenia na przepływce? Ostatnio słyszałem, że ktoś kupił kilka nowych boschów i każdy wskazywał inaczej

Witaj, jakies pol roku temu zmienialem u siebie przeplywomierz, bo przeplyw wynosil ok 100g/s. Zanim kupilem nowy podmienilem na ori z drugiego 1.8T aum i po zlogowaniu przeplywy siegaly 163g/s (auto mam po programie). Od razu kupilem nowa przeplywke Boscha, zlogowalem auto i przeplyw wyniosl 151g/s. Ostatnio znow logowalem auto i przeplyw nadal w granicach 150g/s. Przy zakupie przeplywki zwrocilem stara i zwrocili mi 70zl, wiec zapewne zostala oddana do regeneracji. Takze te nowe Bosche za ok 430zl to sa regenerowane i dlatego wskazuja nizsze przeplywy niz ori z pierwszego montarzu.