MariuszGDA Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 Cześć, Można regulować automatyczne włączanie ze świateł led na świateł mijania? Moje włączają się za szybko, często spokojnie można jeszcze jeździć na dziennych.
wrclaguna Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 Masz to w ustawieniach CAR wejdz w EXTERIOR LIGHT tam masz do wyboru trzy opcje
MariuszGDA Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Opublikowano 28 Lutego 2015 (edytowane) Masz to w ustawieniach CAR wejdz w EXTERIOR LIGHT tam masz do wyboru trzy opcje Zgadza się. Niestety zmieniając z early na late nie zauważam żadnej różnicy.... Zastanawiam się czy są jakieś opcje w kompie? Np. moc świecenia led przy włączonych światłach mijania jest do ustawenia. Może czułość czujnika również??? Edytowane 28 Lutego 2015 przez MariuszGDA 1
Arti_P Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 (edytowane) Witam mianowicie mam taki problem, że jak ustawie przełącznik świateł na auto to włączają się ledy i od razu światła mijania, nie zależnie od natężenia światła. Prosiłbym o waszą pomoc czym może to być spowodowane, dodam że w sterowniku 09 nie ma żadnych błędów. Edytowane 23 Lutego 2017 przez Arti_P
Arti_P Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 Czy nikt nie jest wstanie mi pomóc z tym problemem ?
StasiekA4 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Opublikowano 27 Grudnia 2017 W dniu 23.02.2017 o 13:21, Arti_P napisał: Witam mianowicie mam taki problem, że jak ustawie przełącznik świateł na auto to włączają się ledy i od razu światła mijania, nie zależnie od natężenia światła. Prosiłbym o waszą pomoc czym może to być spowodowane, dodam że w sterowniku 09 nie ma żadnych błędów. Kolego mam ten sam przypadek co Ty, doszedłeś może już jak to rozwiązać.
Arti_P Opublikowano 12 Stycznia 2018 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Witam wiesz co z tym czujnikiem jest różnie, bo np jak jest ładny bezchmurny dzień po prostu jest jasno to świecą mi się tylko ledy, ale znowu jak będzie troszkę pochmurny dzień i zrobi się troszkę ciemniej to od razu zapalają się światła mijania. Według mnie za szybko się zapalają powinna być na to jakaś regulacja. Grzebałem w vcds w ustawieniach czujnika zmieniałem rodzaje szyb ale wydaje mi się że nie za bardzo to pomaga. Po prostu jak się zrobi pochmurno to wyłączam światła na 0 i wtedy świecą się same ledy.
Rekomendowane odpowiedzi