Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Klapki kolektora ssącego w Audi A4 B6 3.0 ASN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma mały problem z dołu ale górą idzie jak trzeba. Wolę to jak kawałki plastiku w zaworach ? numer masz na zdjęciach wyżej.

• 3 lata później...
Opublikowano

Witajcie w 2025. Nie posiada ktoś przypadkiem sprawnego wałka, o którym mowa w temacie? Pozdrawiam 👋 

Opublikowano

Cześć,

Sam szukałem używki w dobrym stanie. I z tego co widziałem to przedział 900-1300zł za używki, stan różny. Ja zdecydowałem się na nówkę zestaw (gruszki z wałkiem).

Opublikowano
2 godziny temu, don_pepe napisał(a):

Cześć,

Sam szukałem używki w dobrym stanie. I z tego co widziałem to przedział 900-1300zł za używki, stan różny. Ja zdecydowałem się na nówkę zestaw (gruszki z wałkiem).

Jaki koszt? Gdzie można dostać taki zestaw?

Opublikowano (edytowane)
W dniu 4.04.2025 o 22:39, Tymbark7 napisał(a):

Jaki koszt? Gdzie można dostać taki zestaw?

Nowy ori tylko ASO. No troszku to kosztuje - mi w ASO moich okolic powiedzieli 2300 brutto (brałem końcem lutego tego roku). Cały wałek z gruszkami to nr: 06c 133 611

Ori znajdziesz też na auto-plus pl, cena 2320 brut na dzień dzisiejszy (chyba że masz kogoś kto Ci vat odda :).. to ponad 400 taniej wychodzi nówka).

Ew szukaj używki...ale w dobrym stanie to ciężko znaleźć. Tym bardziej że to autka mające już po 20 lat. Ale...może Ci się uda.

Edytowane przez don_pepe
Opublikowano

Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Jak już ogarnę resztę to chyba wjedzie nówka.

Pozdrawiam i miłego weekendu życzę 👋

Opublikowano
11 godzin temu, Tymbark7 napisał(a):

Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Jak już ogarnę resztę to chyba wjedzie nówka.

Pozdrawiam i miłego weekendu życzę 👋

Np ;)

Ja też będę ogarniał w swoim ASN'ie jeszcze inne rzeczy przy okazji tych gruszek. Będę ściągał kolektor, więc na pewno i odmę z wężami wymienię + wężyki podciśnienia.. a i pod kolektorem zobaczę jak to wygląda i niewykluczone że coś jeszcze wpadnie do zrobienia..

Dzięki i wzajemnie, pozdrawiam👍