Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

kierownica i skóra -dwa pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1) Słyszałem, że są jakieś bardzo dobre "domowe" sposoby na odnowienie swojej kierownicy, bo już jest w okropnym stanie.. Nawet kiedyś widziałem u znajomego po takiej robocie - mówił, że kupił jakaś farbe za 3zł i już rok czasu kierownica jest w idealnym stanie ale nie wchodziłem w szczegóły, bo jeszcze nie miałem audi i mnie to zbytnio nie interesowało.

Więc pytanie... Da się to jakoś fajnie zrobić?:)

2) I takie pytanie przy okazji.. Warto wymienić zwykłe kubełkowe fotele na czarne-skórzane?:) Może ma ktoś swoje autko w takiej skórze i może się wypowiedzieć, bo słyszałem, że latem jak sie zostawi auto na słoncu to juz sie nie usiadzie na tych fotelach a zimą zimne jak chole** :D

Opublikowano

1)

Polecam coś takiego avel-saphir-renovating-cream-25ml-gabard

kiera nie do poznania. robilem swoja starą kiere i u ojca w pastuchu i jest super. :D

2) Pierdzielenie ludzi którzy nigdy skóry nie mieli :decayed:

ja miałem materiałowe kubły, później skórzane kubły(które są na sprzedaż) a wczoraj włożyłem skórzane recaro :wink:

Opublikowano

jak cos to kumpel obszywa kierownice.mi zrobil i jest super.

Opublikowano
  • Autor

Może jakiś tańszy sposób?:) Nie to, że szklarz ale i tak już wsadziłem w te auto tyle $, że strach:D

Może jakaś tania farba do skóry się zda?

Opublikowano

atem jak sie zostawi auto na słoncu to juz sie nie usiadzie na tych fotelach a zimą zimne jak chole**

Jedno i drugie to prawda. Z tym że zimą nie siadasz przecież na nich gołą d... więc wcale nie ma takiej tragedii :wink:

Natomiast co do lata to jedynie Twoje koleżanki w bardzo krótkich szortach będą niezadowolone :wink: W dużym uproszczeniu póki nie dotykasz tapicerki gołą skórą to i upały i mrozy da się znieść.

Farba to zabieg jedynie tymczasowy. Z czasem się wytrze i efekt znów będzie słaby. Obszycie kierownicy to wcale nie taki duży wydatek, a efekt jest zauważalny.

Edytowane przez Trewor87

Opublikowano

przcież Ci wkleiłem w swoim poście czym to potraktować. smarujesz później nadmiar ścierasz szmatką i masz zafarbowane.

Opublikowano
  • Autor

przcież Ci wkleiłem w swoim poście czym to potraktować. smarujesz później nadmiar ścierasz szmatką i masz zafarbowane.

No dobra dzieki;)

A taka tubka wystarczy żeby jeszcze przeleciec fotel lub dwa?

Opublikowano

Caly fotel? Po co? To stosujesz tylko miejscowo tam gdzie jakies przetarcie chcesz zamaskować

Opublikowano
  • Autor

Chciałbym odnowic wszystkie fotele.. Bo mam opcje kupna od znajomego za rozsadne pieniazki ale brzydkie sa

Opublikowano

Co to środków saphir, jak z zapachem? Miałem kiedyś styczność z renoskórem i zapach był fatalny. Do tak styranego boczka kubła :c3de03cbd612ea29m.jpg nadaje się Renovating Cream , Juvacuir czy zostaje obszycie?

Opublikowano
  • Autor

Mam bardzo brudne fotele, jednak w miare dobrym stanie. Jak je skutecznie doczyścić?

Mogę szmatka ciepla woda i proszkiem do prania? Nic jej chyba nie bedzie nie?:) a później pociągnąć preparatem do czyszczenia i konserwacji skory

Opublikowano

Mam bardzo brudne fotele, jednak w miare dobrym stanie. Jak je skutecznie doczyścić?

Mogę szmatka ciepla woda i proszkiem do prania? Nic jej chyba nie bedzie nie?:) a później pociągnąć preparatem do czyszczenia i konserwacji skory

Do czysczenia ponoć ciepła woda i szare mydło w zestawie z gąbeczka działa cuda
Opublikowano
  • Autor

Do czysczenia ponoć ciepła woda i szare mydło w zestawie z gąbeczka działa cuda

Dzieki mistrzu. Umylem 2 razy i jest pięknie... Troche poprzecierana fakt ale i tak jest picuś glancus nawet na szwach :) jeszcze preparatem do konserwacji pociągnę i będzie super