Adam95 Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 Witam , Jestem zainteresowany zakupem A4 z silnikiem 2.0TFSI z roku 2008 lub 2010. Jakie macie doświadczenia z tym silnikiem, awarie , spalanie i wrazenia z jazdy Rocznie robię do 15tyś km głównie miasto (stad decyzja o benzynie). Słyszałem także ,że do któregoś roku miałby znaczny problem z pobieraniem oleju , pozniej poprawiono te silniki. Warto?? Interesuje mnie tylko B8 , proszę o pomoc Pozdrawiam
black4 Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) Witam , Jestem zainteresowany zakupem A4 z silnikiem 2.0TFSI z roku 2008 lub 2010. Jakie macie doświadczenia z tym silnikiem, awarie , spalanie i wrazenia z jazdy Rocznie robię do 15tyś km głównie miasto (stad decyzja o benzynie). Słyszałem także ,że do któregoś roku miałby znaczny problem z pobieraniem oleju , pozniej poprawiono te silniki. Warto?? Interesuje mnie tylko B8 , proszę o pomoc Pozdrawiam Witaj, Przeszukaj dokładnie forum, temat wałkowany jest od dłuższego czasu. Problemy olejowe wyeliminowano podobno w połowie 2011 r. Firma Audi w TFSI 2008-2011 dopuszcza zużycie do 0,5 l oleju na 1000 km. Jeżeli silnik pobiera większą ilość przeprowadza się próby olejowe. W silnikach TFSI z 2008-2011 wymiena się m.in. się pierścienie, tłoki itp. Po takim zabiegu problem nie zawsze jednak ustępuje. Taka naprawa to koszt ok. 12 tys pln. Poczytaj na forum, Pozdrawiam! Edytowane 1 Marca 2015 przez black4
Adam95 Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Opublikowano 1 Marca 2015 Witam , Jestem zainteresowany zakupem A4 z silnikiem 2.0TFSI z roku 2008 lub 2010. Jakie macie doświadczenia z tym silnikiem, awarie , spalanie i wrazenia z jazdy Rocznie robię do 15tyś km głównie miasto (stad decyzja o benzynie). Słyszałem także ,że do któregoś roku miałby znaczny problem z pobieraniem oleju , pozniej poprawiono te silniki. Warto?? Interesuje mnie tylko B8 , proszę o pomoc Pozdrawiam Witaj, Przeszukaj dokładnie forum, temat wałkowany jest od dłuższego czasu. Problemy olejowe wyeliminowano podobno w połowie 2011 r. Firma Audi w TFSI 2008-2011 dopuszcza zużycie do 0,5 l oleju na 1000 km. Jeżeli silnik pobiera większą ilość przeprowadza się próby olejowe. W silnikach TFSI z 2008-2011 wymiena się m.in. się pierścienie, tłoki itp. Po takim zabiegu problem nie zawsze jednak ustępuje. Taka naprawa to koszt ok. 12 tys pln. Poczytaj na forum, Pozdrawiam! Dzięki , poszukam
Rekomendowane odpowiedzi